Patrick Housen

Patrick Housen (muzikant/componist - Genk, 1990) is een van de acht beloftevolle professionele talenten die vijf weken intensief samenwerken in kader van Talent Lab 2019; een unieke samenwerking tussen VIA ZUID en Toneelgroep Maastricht. 

Patrick heeft zijn wortels in de hedendaagse kunstmuziek - o.a. technische leiding en artistieke raad van het Gentse Nemø Ensemble alsmede progressieve metal-bassist en mede-schrijver van de Belgische formatie Vermillion. Cross-overs & buiten-de-lijntjes kleurenvormen zijn centrale peilers in zijn oeuvre. Een grote passie voor het onderzoeken &
creer̈ en van (muzikaal) immersieve werelden is de drijfveer in zijn artistieke keuzes en avonturen. In het kader van ~SoundSculpting~ transformeert hij geluiden, klanken & muziek naar bouwstenen die uit hun context worden gehaald en gedeconstrueerd om ze nadien zorgvuldig in zijn eigen narratief weer op te bouwen. In het kader van ~SoundTasting~ onderzoekt hij de impact van immersief geluid op de menselijke perceptie en creeërt hierbij multimediale dialogen. 

"Door deel te nemen aan het Talent Lab 2019 wil ik andere kunstenaars uitnodigen om een kijkje te nemen in mijn ‘speeltuin’. Zo hoopt ik tevens mijn artistieke canvas, gebaseerd op het auditief, verder te kunnen inkleuren met interdisciplinaire samenwerkingen die nieuwe artistieke uitdagingen bieden!" 

Foto: Bjorn Frins

 • Noa Wildschut speelt Beethoven

  22 mei 2019
  Theaters Tilburg
  Tilburg
  Tickets
 • Noem het maar liefde

  23 mei 2019
  Munttheater
  Weert
  Tickets
 • Noem het maar liefde

  24 mei 2019
  Theater Speelhuis
  Helmond
  Tickets
 • Noem het maar liefde

  28 mei 2019
  Theater Kerkrade
  Kerkrade
  Tickets
 • Noem het maar liefde

  29 mei 2019
  Stadsschouwburg Nijmegen
  Nijmegen
  Tickets
 • Noem het maar liefde

  31 mei 2019
  Leidse Schouwburg
  Leiden
  Tickets
 • Meer data