Hendrik Kegels

Hendrik Kegels (theatermaker/performer - Antwerpen, 1996) is een van de acht beloftevolle professionele talenten die vijf weken intensief samenwerken in kader van Talent Lab 2019; een unieke samenwerking tussen VIA ZUID en Toneelgroep Maastricht. 

Hendrik (Performance Opleiding Toneelacademie Maastricht 2018) wil iets van de kinderlijke verwondering terugbrengen. Als maker kijkt hij met een nostalgisch verlangen terug naar een tijd waarin de reus, de schone slaapster of de draak die een schat in je tuinhuis bewaakt, dezelfde waarachtigheid hebben als de buurman die met zijn hond op de stoep je huis passeert. Deze kinderlijke verwondering en een natuurlijke staat fantaseren zijn de grootste bronnen waar hij uit put. Zijn werk wordt gestuurd door een verlangen om in deze wereld van het kind zijn te vertoeven. Hij tracht met zijn voorstellingen herrinnering aan deze werelden bij de toeschouwer op te roepen, en ze uit te nodigen om te geloven in dat wat onwaarschijnlijk lijkt. 

"Tijdens Talent Lab 2019 kijk ik er erg naar uit om mij, naast het maken en spelen, te moeten verhouden tegenover andere disciplines. Hoe deze disciplines van elkaar kunnen leren en, vooral, hoe de grenzen tussen deze disciplines zullen vervagen."

Foto: Bjorn Frins

 • Noa Wildschut speelt Beethoven

  22 mei 2019
  Theaters Tilburg
  Tilburg
  Tickets
 • Noem het maar liefde

  23 mei 2019
  Munttheater
  Weert
  Tickets
 • Noem het maar liefde

  24 mei 2019
  Theater Speelhuis
  Helmond
  Tickets
 • Noem het maar liefde

  28 mei 2019
  Theater Kerkrade
  Kerkrade
  Tickets
 • Noem het maar liefde

  29 mei 2019
  Stadsschouwburg Nijmegen
  Nijmegen
  Tickets
 • Noem het maar liefde

  31 mei 2019
  Leidse Schouwburg
  Leiden
  Tickets
 • Meer data