La Grande Bouffe

Een theatraal, mateloos en gulzig concert dat je zinnen prikkelt

De philharmonie zuidnederland en Toneelgroep Maastricht presenteren La grande bouffe, een muzikale theatervoorstelling over gulzigheid, overvloed en mateloosheid. In een regie van Servé Hermans worden de zinnen van het publiek geprikkeld door een verleiding van geur, kleur, smaak en klank.
La grande bouffe is exclusief te zien op woensdag 10 april 2019 in Complex Maastricht en op vrijdag 12 april 2019 op CHV Noordkade in Veghel, het hart van de voedselindustrie. 

La grande bouffe is een voorstelling in een reeks succesvolle samenwerkingen tussen philharmonie zuidnederland en Toneelgroep Maastricht. Beide gezelschappen vinden elkaar in hun grote liefde voor muziek. Voor La grande bouffe inspireert regisseur Servé Hermans zich losjes op de gelijknamige legendarische Franse film uit 1973. In een decor van een rijk gedekte tafel maakt Toneelgroep Maastricht het publiek deelgenoot van het verhaal waarin de hoofdfiguur zich besluit dood te eten. De acteurs laven zich aan de teksten en de heerlijke gerechten bereid door kok Arend van der Heijden. De philharmonie zuidnederland speelt muziek van o.a. Rossini, Satie, Tsjaikovski en de wereldpremière van een nieuwe compositie van Jean Lambrechts.

“Weer ontzettend verrast door TGM. Weer genoten. Er scheen geen einde te komen aan het gulzige schrokken, weerzinwekkend, maar ook veel respect voor toch een topprestatie van de acteur.” Bertie Radix, 11-4-19, facebook

Legendarische film

Servé Hermans, directeur Toneelgroep Maastricht en regisseur: “De thematiek van de legendarische film La grande bouffe spreekt me aan: gulzigheid, overvloed en mateloosheid. Uitermate geschikt voor een theatraal concert met onze vrienden van de philharmonie zuidnederland, met wie we al enkele jaren succesvol samenwerken. Ik laat me losjes inspireren door de film. Het wordt een avond bomvol muziek. Met teksten uit de wereldliteratuur gebaseerd op thema’s uit La grande bouffe. Aan mij de eer om al die ingrediënten te mixen tot een theatraal concert.”

Oren en ogen
Stefan Rosu, intendant philharmonie zuidnederland: “We kijken uit naar La grande bouffe, een nieuwe samenwerking met Toneelgroep Maastricht. De philharmonie zuidnederland speelt uiteenlopende klassieke muziek die het spel van de acteurs ondersteunt of die juist een tegenhanger gaat zijn. Oren en ogen van publiek worden ongetwijfeld geprikkeld. De Koekbouw op de CHV Noordkade in Veghel is de gedroomde locatie voor deze voorstelling: cultuur in het hart van de Nederlandse voedselindustrie.”

“Iedere keer weer weten jullie ons opnieuw te verrassen. Geweldige combinatie van toneel, muziek, kookkunst en een voor ons heldere boodschap! 5 *****” Mady van Knippenberg, 11-4-19, facebook

Bijzondere speellocatie in Veghel
La grande bouffe is op woensdag 10 april te zien in Complex Maastricht. Op vrijdag 12 april is de muzikale theatervoorstelling te zien op een unieke locatie in het hart van de Nederlandse voedselindustrie: CHV Noordkade in Veghel. Ooit was het de locatie van Europa’s grootste mengvoederfabriek, vandaag de dag is het een plek waar kunst, food en cultuur samenkomen. In samenwerking met Theater De Blauwe Kei, ook gevestigd op CHV Noordkade, wordt de voorstelling gepresenteerd in de 100 jaar oude Koekbouw, een ruimte met een lengte van 67 meter waar in het verleden pakken met veekoeken werden opslagen.

12 - 19 april 2019

CREDITS

Regie: Servé Hermans
Dirigent: Dirk Brossé
Tekst: Ludo Costongs, Servé Hermans
Spel: Robert Bouten, Caro Derkx, Hans van Leipsig, Michel Sluysmans, Hans Trentelman, Stijn Vervoort
Orkest: philharmonie zuidnederland
Dramaturgie: Ludo Costongs
Gerechten: Arend van der Heijden - WOW
Kostuumontwerp: Mieke Coenen
Licht: Lars Aarts
Geluid: Tim Habets
In samenwerking met: CHV Noordkade Veghel, MCICIM University Maastricht