Foto Stephan Vanfleteren

Agape

Geloof, hoop en liefde in het centrum van Sittard

Aan het einde van hun jaar als cultureel intendant van Sittard-Geleen, dat in het teken stond van het thema ‘Recht op Kunst’, nodigen Servé Hermans en Michel Sluysmans u van harte uit voor een AGAPE. Een unieke, sfeervolle avond in de Petruskerk, de Basiliek Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart en de Sint-Michielskerk in het centrum van Sittard.

Agape (Grieks: ἀγάπη) is een Grieks woord, dat in het Nederlands ‘liefdesmaal’ betekent. Een ritueel waarbij de deelnemers op broederlijke wijze het leven en de liefde vieren, door elkaar verhalen te vertellen, te eten en te drinken. De eucharistie in de katholieke kerk is een vorm van agape.

Samen met o.a. schrijfster/publiciste Marcia Luyten, schrijfster Connie Palmen, theatermaker Rita Hoofwijk, zanger/schrijver Frans Pollux, zanger/vluchteling Wessam Al Halabi geven Servé Hermans en Michel Sluysmans een hedendaagse invulling aan het eeuwenoude begrip Agape. Een apolitieke, liefdevolle agapé gecentreerd rondom het thema ‘Recht op Kunst‘; wat is de kracht van verbeelding, poëzie en geloof in de wereld waarin wij nu leven?

Vooropgegaan door een muzikant trekt het publiek in fakkeloptocht van kerk naar kerk voor een theatraal en muzikaal drieluik waarin geloof, hoop en liefde centraal staan.

21 december 2018

CREDITS

Met:  Servé Hermans, Frans Pollux, Michel Sluysmans, Marcia Luyten, Connie Palmen, Rita Hoofwijk, Wessam Al Halabi
Met dank aan: deken Mgr. Wilbert van Rens
Samen met: De Domijnen