Foto Mirjam Devriendt

Loopstation

In coproductie met Ontroerend Goed

In 2018 maakte Toneelgroep Maastricht een co-productie met Theaterperformancegroep Ontroerend Goed uit Gent. LOOPSTATION is een ode aan routine en gewoonte, aan de schoonheid van het alledaagse en de verwondering over de patronen die het leven draaiende houden. Want in tegenstelling tot wat we graag zouden geloven – dat we avontuurlijk zijn en altijd op zoek naar verandering en spanning, los van de vaste patronen, zijn we als mens eigenlijk op zoek naar vertrouwdheid, balans en onze gebruikelijke structuur.

Hoeveel keer heb je de tafel al gedekt? Jouw favoriete confituurpot opengedraaid? Naar jouw sleutels gezocht? ‘Loopstation’ is een ode aan routine en gewoonte, aan de schoonheid van het alledaagse en de verwondering over de patronen die het leven draaiende houden. Letterlijk. Negen acteurs bouwen een wereld op een draaiende schijf, een fascinerende microkosmos waar alles samenhangt. Wat voor de één maar één keer voorvalt, is voor de ander routine. En net zoals de schijf blijft draaien, tikt de tijd verder. Tot we een jaar verder zijn, goeie voornemens maken en eigenlijk gewoon net hetzelfde doen. Misschien ietsje anders.

Ontroerend Goed uit Gent
Ontroerend Goed maakt nieuw werk, eigen creaties verankerd in het hier-en-nu, die het publiek niet alleen uitnodigen om te kijken, maar ook om deel uit te maken van de voorstelling. De voorstellingen van Ontroerend Goed worden over de hele wereld gespeeld en zijn bekroond met talloze prijzen op festivals in Europa en Australië.

Samenwerking 
Voor Toneelgroep Maastricht is deze samenwerking een uitgelezen kans zich te laten verrijken door de werkwijze en de rijke beeldtaal van Ontroerend Goed. TgM acteur Hans Trentelman werkt en speelt mee aan Loopstation.

LOOPSTATION wordt in het Engels gespeeld.

14 - 28 maart 2018
27 maart - 30 april 2019

CREDITS

Regie: Alexander Devriendt
Spel: Hans Trentelman, Angelo Tijssens, Ferre Marnef, Jeroen Van der Ven, Julia Ghysels, Karolien De Bleser, Max Wind, Nona Demey Gallagher, Sachli Gholamalizad
Muziek: Annelies Van Hijfte, Ellen Wils, Jolien De Gendt, Lore Binon
Compositie: Joris Blanckaert
Lichtontwerp: Babette Poncelet
Kostuum: Charlotte Goethals, Valerie Le Roy, Vittoria Spadafora (stage)
Coproductie: KlaraFestival, Kunstencentrum Vooruit, Gent, KVS, Brussel, Toneelgroep Maastricht, Theatre Royal Plymouth, Richard Jordan Productions