Limburgse Kerst 2018

De sneeuwman en meezingconcert

Deze voorstelling voor het hele gezin is uitgegroeid tot de ideale inleiding op de kerstdagen. Door de sfeer, de unieke samenzang en ook dit jaar weer met een prachtig verhaal. Geniet voor de pauze van de prachtige muziek van De Sneeuwman (Walking in the air) met onder meer sopraan Nikki Treurniet en het verhaal van De Sneeuwman in een Nederlandse versie door Jochum ten Haaf. Daarbij worden live prachtige tekeningen en animaties gemaakt door Marie van Vollenhoven. 

Na de pauze neemt Kooracademie Maastricht (van Opera Zuid) het voortouw om er een geweldig ‘meezingspektakel’ van te maken: een christmas-sing-a-long. Dus dat wordt gezellig met zijn allen uit volle borst meezingen! De tekst niet kennen is geen excuus om niet mee te doen, want die staan allemaal in het programmaboekje. En misschien zien we Jochem ten Haaf nog wel even terug in andere rol... Op naar een heerlijke kerst!

Op zaterdag 15 december is Limburgse Kerst dit jaar ook te zien en te horen in Sittard in het kader van 775 jaar stadsrechten. Ook hier is voorafgaand een de voorstelling in Schouwburg De Domijnen een voorprogramma om 18.00 uur, waarna in stoet naar de schouwburg wordt getrokken.

Op zondag 16 december start Limburgse Kerst in Maastricht om 13.30 uur met een voorprogramma in de O.L.V. Basiliek. Van daaruit gaan we in een gezamenlijke stoet naar Theater aan het Vrijthof waar om 14.30 uur het hoofdprogramma begint.

Limburgse Kerst is mede mogelijk gemaakt door DSM

15 - 16 december 2018

CREDITS

Spel: Jochum ten Haaf
Sopraan: Nikki Treurniet
Tekst: Frans Pollux
Regie: Michel Sluysmans, Waut Koeken
Dirigent: Per-Otto Johansson
Animaties: Marie van Vollenhoven
Koor: Kooracademie Maastricht o.l.v. Alexandros Kavvadas
In coproductie met: philharmonie zuidnederland, Opera Zuid