2021 - Our life in Color

Voorstelling in de mobiele theatertrailer
Theater in de klas

Het Laagland & Toneelgroep Maastricht bieden een voorstelling in een intieme theatertrailer die op het schoolplein of in de buurt van de school kan staan. Een minitheater bij de school. Geschikt voor 2 klassen tegelijkertijd. 

Theatermakers Mees en Anoek kwamen erachter dat zij, en iedereen die zij kennen, nooit een seksuele voorlichting hebben gehad die hen goed heeft voorbereid op de praktijk. Zo ontstond het idee voor deze voorstelling over seksuele diversiteit. Recent onderzoek toonde bovendien aan dat jongeren ontevreden zijn over de seksuele voorlichting die ze op school krijgen. Ze missen informatie over seksualiteit buiten de ‘hetero-norm', gender diversiteit en over hoe je met elkaar omgaat in een relatie of tijdens seks.

De afgelopen tijd verdiepten Mees en Anoek zich in de wondere wereld van seksualiteit in de breedste zin van het woord. Om meer kennis en ervaring op te doen struinden ze het internet af naar nieuwe termen en voerden ze eindeloos gesprekken over intimiteit met vrienden, familie en lichtelijk overrompelde voorbijgangers. 

Aan de hand van hun persoonlijke verhalen nemen Mees en Anoek de leerlingen mee in hun zoektocht naar seksuele diversiteit. Een positieve, eerlijke en intieme voorstelling die via verschillende invalshoeken licht schijnt op seksualiteit, wat zowel een informatief als verrijkend effect heeft. ‘Our Life in Color’ is voor iedereen die nog geen complete seksuele voorlichting heeft gehad. 

Thema’s:
seksuele diversiteit
nadruk op gevoelens
omgaan met grenzen
wie ben ik?

Deze voorstelling is een goede aanvulling bij de lesstof biologie en maatschappijleer. 

Educatiemateriaal
De klas krijgt na afloop een kaartspel met de onderwerpen gender en seksualiteit. Het is de bedoeling dat ze dit in kleine groepjes in de klas gaan spelen om deze onderwerpen op een open en speelse manier bespreekbaar te maken. 

Praktische info
Duur voorstelling: 45 minuten (nagesprek is mogelijk op aanvraag) 
Kosten: € 250 per klas en vanaf 6 voorstellingen geven wij korting. Wij accepteren betalingen met de CJP cultuurkaart. 

Speelperiode: 4 oktober t/m 25 november 2021 en 7 maart t/m 21 april 2022
Geschikt vanaf klas 2 en voor alle schooltypen

Boeken
Wil jij deze voorlichting op jouw middelbare school? Vul hier een boekingsaanvraag in of stuur een mailtje naar renee@hetlaagland.nl.

 Our life in Color is een coproductie met VIA Zuid, Podium Bloos en Het Laagland.

4 okt t/m 25 nov 2021
7 mrt t/m 21 apr 2022

Onderdeel van