Bjorn Frins

Happy Healing

Een zwarte komedie over een wereld waarin data steeds heiliger worden verklaard

Toneelgroep Maastricht produceert samen met Elbe Stevens Producties en CineSud de korte film Happy Healing (werktitel was Meten = Weten). Een zwarte komedie over een wereld waarin data steeds heiliger worden verklaard. Het scenario is van Randy Oost. De regie is in handen van Servé Hermans. De hoofdrol wordt gespeeld door Michel Sluysmans en de cast bestaat verder uit Michiel Blankwaardt, Romy Roelofsen en Huub Stapel. De opnames vonden in mei 2021 plaats in Maastricht en omgeving.

In Happy Healing volgen we Koen Claassens (44), een tevreden makelaar die zijn leven deelt met zijn vrouw Fransien (40) en hun kind Roy (8). Wanneer Koen voor een futiliteit zijn huisarts bezoekt, doet de dokter een verontrustende ontdekking. Koen is niet gelukkig. Koen stribbelt tegen, maar de apparatuur van de arts is onverbiddelijk. Hij kan het gewoon lezen aan zijn data op de scanner en ‘meten is weten’.  Koen moet aan de bak. Zal het hem lukken om de optimale score voor geluk te bereiken?

De korte film Happy Healing zal in het najaar van 2021 te zien zijn. De film wordt geproduceerd door Elbe Stevens Films, in co-productie met Toneelgroep Maastricht en CineSud.

Najaar 2021

CREDITS

Van: Randy Oost
Regie: Servé Hermans
Met: Michel Blankwaardt, Romy Roelofsen, Michel Sluysmans en Huub Stapel 
Producent: Elbe Stevens Producties
Coproducenten: Toneelgroep Maastricht, CineSud, Gemeente Maastricht via het programma creatieve maakindustrie, Limburgs Filmfonds en Stichting Kanunnik Salden Nieuwenhof