Toneelgroep Maastricht draait door

Twee gratis films voor thuis: Jungfrau & Happy Healing
di 7 dec ’21 - wo 26 jan ’22
di 7 dec ’21
-
wo 26 jan ’22
  • di 7 dec ’21
    -
    wo 26 jan ’22
    Gratis (gedurende 48 uur na bestelling)
    Vanuit huis

Tijdens de avondlockdown draait Toneelgroep Maastricht door na 17.00 uur!
Het gezelschap is in lockdownperiodes altijd op zoek gegaan naar wat wel kan als de theaters hun deuren moesten sluiten.
Dit keer presenteert het gezelschap twee films die zijn geproduceerd tijdens de eerste lockdown in maart 2020.
De documentaire Jungfrau met Wim Opbrouck, Wilfried de Jong en Toine Heijmans en de korte film Happy Healing met o.a. Michel Sluysmans, Romy Roelofsen en Huub Stapel in een regie van Servé Hermans.

 

 

Servé Hermans en Michel Sluysmans, artistieke directie Toneelgroep Maastricht: ‘Tijdens de vorige lockdowns zijn we telkens op zoek gegaan naar wat wel kon en dat heeft geresulteerd in een webserie, zoomfilm, zoomvoorstellingen podcast, boek, televisieserie en een aantal films. Twee van die films hebben we nog niet eerder vertoond. Om ons publiek een hart onder de riem te steken tijdens deze avondlockdown stellen we deze films gratis beschikbaar op onze site.”

Documentaire Jungfrau
In dezelfde periode als theatermakers en acteurs Wim en Wilfried de voorstelling Jungfrau maakten, schreef journalist en auteur Toine Heijmans het boek Zuurstofschuld. Pas toen de voorstelling en het boek voltooid waren, kwamen ze van elkaars werk te weten. De overeenkomsten in thematieken toonden veel gelijkenissen. In beide werken zijn twee mannen op weg naar de top van een berg. In deze documentaire komen Toine, Wim en Wilfried bij elkaar om van elkaar te leren en dichter bij het antwoord te komen op de grote vraag wat mensen drijft naar de top.

Korte film Happy Healing
De korte film Happy Healing is een zwarte komedie over een wereld waarin data steeds heiliger worden verklaard. Koen Claassens (Michel Sluysmans) is een tevreden makelaar die zijn leven deelt met zijn vrouw en kind. Wanneer Koen voor een futiliteit zijn huisarts (Huub Stapel) bezoekt, doet de dokter een verontrustende ontdekking. Koen blijkt volgens de datagegevens van de dokter niet gelukkig te zijn. Koen stribbelt tegen, maar hij moet aan de bak. Zal het hem lukken om de optimale score voor geluk te bereiken? 
Het script is geschreven door Randy Oost, de regie is van Servé Hermans. Happy Healing is een coproductie van Toneelgroep Maastricht, Elbe Stevens Producties en CineSud. De opnames vonden in mei 2021 plaats in Maastricht en omgeving. 

Beide films zijn tot zolang de avondlockdown duurt gratis beschikbaar. De beide films zijn na aanmelding (via de knop Tickets) 48 uur te zien. Een donatie is welkom.

 

7 december 2021 t/m 26 januari 2022

CREDITS

Happy Healing
Van: Randy Oost 
Regie: Servé Hermans 
Met: Michel Blankwaardt, Romy Roelofsen, Michel Sluysmans, Huub Stapel & Marcus Lemon, Jean Ramaekers, Joline Soomers
Producent: Elbe Stevens Producties 
Coproducenten: Toneelgroep Maastricht, CineSud, Gemeente Maastricht via het programma creatieve maakindustrie, Limburgs Filmfonds en Stichting Kanunnik Salden Nieuwenhof 
Duur: 16 minuten

Jungfrau
Met: Toine Heijmans, Wilfried de Jong en Wim Opbrouck  
Camera: Ewoud Bon 
Montage: Wouter Sessink 
Geluid: Bente van der Spek 
Gaffer: Simon Ruesink 
Met beelden van: Rob Hodselmans, Bjorn Frins, Gemma Hauptmeijer, Martha Stoffels, Wilfried De Jong, Wim Opbrouck en Luk Monsaert 
Duur: 46 minuten