Lockdown

Komische thriller over het leven in quarantaine
wo 6 mei ’20
wo 6 mei ’20

Lockdown is een komische thriller over het leven in quarantaine met Lore Dijkman, Servé Hermans, Romy Roelofsen en Michel Sluysmans. Het scenario is van Luuk van Bemmelen. De muziek is van Elisabeth De Loore. De regie is handen van Pieter Kuijpers.

Lockdown

In Lockdown worden de artistiek leiders van Toneelgroep Maastricht gevolgd tijdens de Coronacrisis. Daar waar Michel Sluysmans zich grote zorgen maakt over de toekomst van het gezelschap en zijn eigen gezondheid, gaat Servé Hermans op zoek naar kansen voor het voortbestaan van het gezelschap. Hij bedenkt een videocall film die ze samen met hun vrouwen Lore Dijkman en Romy Roelofsen thuis van achter hun computer kunnen opnemen. Maar al snel wordt duidelijk dat er meer speelt tussen de twee koppels. Terwijl de lockdown steeds ingrijpender wordt, neemt ook de druk op Michel toe. Gaat het hem lukken heelhuids door deze periode heen te komen? En wat is er belangrijker: zijn gezelschap, zijn huwelijk of toch zijn eigen gezondheid?

De eerste video call film Lockdown van Toneelgroep Maastricht en filmmaker Pieter Kuijpers, was van begin mei tot eind augustus '20 te zien op het online platform Picl via Lumière Cinema in Maastricht. Van 25 september t/m 3 oktober speelde Lockdown opnieuw on demand tijdens het Nederlands Film Festival.

wo 6 mei ’20
Jaar
2020
Land
Nederland

mei - december 2020

Publieksreacties

Reacties per e-mail

"Heerlijk genoten van deze film. Oet 't leeve gegrepe. Ik wens zo hard, dat ik in de toekomst weer kan genieten van jullie prachtige voorstellingen. Succes. Blief gezoond. Veer zien 's in beter teijje." Mieke Eijssen, 6-5-20

Reacties op Social Media

"Heb net jullie toneelstuk Lockdown gezien. wat een grandioos spel, dit had ik echt even nodig want ik mis het theater . Nu heb ik bijna twee uur genoten en in spanning gezeten voor de afloop, BEDANKT !! Els Offermans, 8-6-20, Facebook

We hebben genoten van jullie improvisatie tijdens de lockdown! Dit toont weer jullie creativiteit; krachtig spel. We hopen voor jullie het beste voor de toekomst. ***** Désirée van de Weerdt, Google review, 8-6-20

“Verrassende drama/thriller. Prima geacteerd ook. Als het nieuwe theaterseizoen begint ga ik toch Romy en theater groep in de gaten houden. Normaal ben ik meer van Musical en Cabaret. Maar dit heeft mijn interesse wel gewekt.” Michel de Vleeschhouwer (Facebook, 10-6-20)

“Echt wauw....heel knap gedaan..” Jo Hensen (Facebook, 8-6-20)

Lees alle publieksreacties

CREDITS

Spel: Lore Dijkman,Servé Hermans, Romy Roelofsen, Michel Sluysmans
Scenario: Luuk van Bemmelen
Regie: Pieter Kuijpers
Muziek: Elisabeth De Loore

Makers

Toneelgroep Maastricht is een van de grote landelijke toneelgezelschappen. Onder leiding van Servé Hermans en Michel Sluysmans heeft het gezelschap de afgelopen vijf jaar succesvolle voorstellingen in Nederland en België gebracht zoals Pinkpop, De advocaat, King Lear en Noem het maar liefde. Pieter Kuijpers is een filmproducent en regisseur van onder meer Van God Los, Riphagen en Smeris. Scenarioschrijver Luuk van Bemmelen is bekend van Penoza, Van God Los (serie) en De regels van Floor.

Servé Hermans en Michel Sluysmans, artistiek leiders Toneelgroep Maastricht: “Na de succesvolle samenwerking met Pieter Kuijpers tijdens de toneelthriller Zwart water in 2018 hebben we opnieuw de handen ineengeslagen. Vanwege de huidige omstandigheden zijn we op zoek gegaan naar een alternatieve manier van verhalen vertellen. Scenarioschrijver Luuk van Bemmelen kwam met het idee voor een film, gemaakt met 2 computers en 2 mobiele telefoons, vanuit onze eigen huizen. Een film die het vacuüm waarin we verkeren thematiseert middels een spannend en geestig verhaal waarin feit en fictie ingenieus door elkaar lopen. 

Award

Lockdown werd opgenomen in de oficiële selectie van het Catalaanse Zoom Festival, Festival Internacional de continguts audiovisuals de Catalunya, en kreeg een speciale vermelding van de jury.