Scènebeeld, foto Bjorn Frins

Juniorproductie Lucifers en Jerrycans (12+)

De Kersentuin van toen door jongeren van nu
vr 21 apr ’23 - zo 23 apr ’23
vr 21 apr ’23
-
zo 23 apr ’23

Theaterschool De Zuiderlingen en Toneelgroep Maastricht presenteren in april 2023 de juniorproductie Lucifers en Jerrycans (12+). Een eigenzinnige, muzikale interpretatie van de grote zaal productie De Kersentuin. Gemaakt en gespeeld door jongeren vanaf 14 jaar onder leiding van theatermaakster Eva Custers. In Lucifers en Jerrycans wordt nieuwe betekenis gegeven aan De Kersentuin anno 2023. De wereld staat in de fik, een tijd van transitie is aangebroken en alles wat vanzelfsprekend is wankelt meer dan ooit tevoren.
Lucifers en Jerrycans
is van vrijdag 21 t/m zondag 23 april 2023 te zien in Theater de Bordenhal in Maastricht. De première vindt plaats op zaterdag 22 april. De entreeprijs is 5 euro en komt in zijn geheel ten goede aan Theaterschool De Zuiderlingen.

Lucifers en Jerrycans

Rondom de grote zaal productie De Kersentuin van Toneelgroep Maastricht maakt theatermaakster Eva Custers de jongerenproductie Lucifers en Jerrycans met twaalf leerlingen die verbonden zijn aan Theaterschool de Zuiderlingen. De bewerking van Jibbe Willems is op zijn kop gezet, door elkaar gerammeld en opnieuw in elkaar gezet. Lucifers en Jerrycans gaat over jongeren die geen genoegen meer willen nemen met een tijd van kooltjes uittrappen, terwijl om hun heen het bos in brand staat. Is er wel een plek voor jongeren van nu in de toekomst van later? We stinken naar benzine, maar ontkennen de aarde die in vuur en vlam staat. Wat valt er nog te redden als niets meer overeind lijkt te staan? In deze bewerking wordt repertoiretoneel gemixt met moderne cultuur: van spoken word tot elektrische gitaar. Hiermee wordt Tsjechovs klassieker opnieuw tot leven gebracht.

De voorstelling duurt ongeveer 60 minuten.

CREDITS

Femke Rusche

Wende Slijkhuis

Shauny Thomissen

Shanté Peters

Ninthe Dings

Mika Decker

Michelle Hilwig

Lisa Klinkhamer

Jesper Berkvens

Gijs Smit

Clara Fitzpatrick

Zoë Spronck

CREDITS

Met: Zoë Spronck, Shanté Peters, Jesper Berkvens, Clara Fitzpatrick, Ninthe Dings, Lisa Klinkhamer, Femke Rusche, Mika Decker, Wende Slijkhuis, Gijs Smit, Michelle Hilwig en Shauny Thomissen
Tekst: Jibbe Willems en Eva Custers naar Anton Tsjechov 
Regie: Eva Custers 
Artistieke begeleiding: Timo Tembuyser
Scenografie en kostuums: Lobke Houkes
Techniek: Kenneth Hoven
Regieassistentie: Jolien de Haas
Met dank aan: VMBO Maastricht voor het maken van de vloerlampen

 

Theaterschool De Zuiderlingen en Toneelgroep Maastricht

Theaterschool De Zuiderlingen en Toneelgroep Maastricht willen elkaar versterken op het gebied van jongereneducatie. De gevorderde leerlingen van De Zuiderlingen krijgen door de samenwerking met Toneelgroep Maastricht een unieke kans op het gebied van theater maken. Daarnaast komen de jongeren in aanraking met het repertoire van het toneelgezelschap. Onder leiding van TGM educatiemedewerker én docent bij De Zuiderlingen Eva Custers werken leerlingen van Theaterschool De Zuiderlingen aan een eigen interpretatie van een toneelklassieker.