RadioStilte

Afstudeervoorstelling Toneelacademie
ma 8 mei ’23 - wo 10 mei ’23
ma 8 mei ’23
-
wo 10 mei ’23

Toneelgroep Maastricht ondersteunt jonge theatermakers. Femke Stasse studeert dit jaar af aan de Toneelacademie Maastricht. Zij presenteert haar afstudeervoorstelling RadioStilte op 8, 9 en 10 mei 2023 in Theater de Bordenhal.

RadioStilte

Femke Stasse presenteert in mei 2023 haar afstudeervoorstelling RadioStilte in Theater de Bordenhal. Een uniek multimediaal radio drama dat zich op 3 verschillende podia afspeelt: thuis bij de luisteraar, in de zaal bij het publiek en in de radiostudio op het podium. 

Erik (Toto van Stekelenburg) en Marie (Romy Gevers) werken al 2 jaar samen als radio collectief met het programma RadioStilte. Hun samenwerking is ontstaan na hun ontmoeting tijdens een stilte retraite in Zuid-Frankrijk. Ieder half jaar strijken ze neer in een andere stad, waar ze samen met stadsbewoners uitzoeken wat deze stad kenmerkt en hoe haar stilte klinkt.

In de voorstelling RadioStilte over het gelijknamige radioprogramma komen de twee radiopresentatoren en het publiek samen in een theaterzaal. Maar tijdens de eerste uitzending wordt duidelijk dat het einde der tijden heel dichtbij komt. Wanneer dit einde komt en hoelang ze nog hebben dat weet niemand. Hierdoor bevinden het publiek en de presentatoren zich plots tussen het begin van het einde en het einde van het einde. In de geborgen zaal gaan zij samen op zoek naar de laatste menselijke frequentie, tijdens misschien wel de allerlaatste radio uitzending ooit.

Femke Stasse
Femke Stasse volgt de regieopleiding aan de Toneelacademie Maastricht. RadioStilte is haar afstudeervoorstelling, in samenwerking met Toneelgroep Maastricht en L1. 

Regisseur Femke Stasse: “Wat gebeurt er als je opeens geconfronteerd wordt met het einde der tijden. Hoeveel belang hebben ogenschijnlijke gewone gebeurtenissen nog als we tot inzicht komen dat we nooit meer kunnen doen wat we doen? Dat gegeven wilde ik graag situeren in een ruimte die afgesloten is van de buitenwereld: de radiostudio. Het publiek kan in de theaterzaal komen kijken en de voorstelling is ook online beluisteren als radiodrama. Op 9 mei wordt de uitzending uitgezonden op L1. De andere twee avonden streamen we online via YouTube. Hoe? Kom maar kijken.” 

Speeldata RadioStilte
maandag 8 mei (try-out)
dinsdag 9 mei (première)
woensdag 10 mei
aanvang 20.40 uur

Entree gratis (tickets via button 'Tickets')

Op dinsdag 9 mei is de voorstelling live te horen bij L1 Radio. Op maandag 8 en woensdag 10 mei is de voorstelling live te beluisteren via YouTube.

Locatie
Theater de Bordenhal, Plein 1992 – 15, Maastricht

CREDITS

met Toto van Stekelenburg en Romy Gevers
regie Femke Stasse 
regie assistentie Margot Van Deursen 
dramaturgie Goya van den Berg 
begeleiding Servé Hermans, Ludwig Bindervoet en Stefan Stasse
scenografie Ezri den Outer
lichtontwerp Mickey Gantz
geluidsontwerp: Jan Kooper
techniek Marc Zwietink, Jo van Laar en Kenneth Hoven 
productie Ziggy Schenk 
affiche ontwerp Abe van Warmerdam 
In samenwerking met Toneelgroep Maastricht en L1  
Mede mogelijk gemaakt door Gave Fund, Toneelgroep Maastricht en Toneelacademie Maastricht