Camping Kosmos

Culturele luis in de pels
za 9 sep ’23 17:00 - zo 10 sep ’23 20:00
za 9 sep ’23
-
zo 10 sep ’23
Vanaf 17:00
  • za 9 sep ’23
    -
    zo 10 sep ’23
    Vanaf 17:00

Camping Kosmos, de culturele luis in de pels tijdens Stadsfestival MAAS!, is terug van weggeweest: een 24-uur durend gratis festival bomvol cultuur. Dit jaar is de camping neergestreken op het Richie Backfireplein achter de Muziekgieterij in Maastricht. Opnieuw heeft de campingdirectie -Wim (Muziekgieterij), Servé (Toneelgroep Maastricht) en Peter (Theater aan het Vrijthof)- de handen ineengeslagen en een waanzinnig programma samengesteld dat wisselend buiten en binnen plaatsvindt. 

 

Zaterdag 9 september
Camping Kosmos wordt om 17 uur feestelijk afgetrapt door Muyayo Rif. Het achtkoppige fiësta-monster uit Barcelona zorgt voor een cocktail van latin, ska en punk. Ze worden op de voet gevolgd door The Legendary Allstar RBR Bigband Sensation en Het Feestbeest - Tim Bubbles, die weer naadloos overgaan in de hilarische sounds van Bumble Bee Boy. 

Van een heel ander theatraal muzikaal genre, zijn de shows van Sven Ratzke en Guiot Duermeijer. De eerste zal een mix spelen uit zijn opkomende theatershow Marlene, een ode aan het leven en werk van legendarische chansonnière Marlene Dietrich. Guiot beïndrukt met een theatraal rockconcert met spoken-word over jongeren die we verliezen. Van de satire van Greg Shapiro tot de stilte door de choreografieën van Ginny Pauw… op Camping Kosmos kun je alle kanten op!

En dat is nog lang niet alles. Meer muziek komt van de Maastrichtse talenten van Yin Yin, de Compact Disk Dummies maken er een electropunk feestje van en de sleasy Lambrini Girls breken mogelijk de tent helemaal af voor je uiteindelijk met Retro Deluxe de nacht in gaat.

Zondag 10 september
Helemaal geïnspireerd door deze culturele lawine? Kom dan op zondag 10 september zeker terug. Want dan kun je terecht bij Fonds ZOZ die ook dit jaar weer speeddates verzorgen om samen met jou kijken hoe je je creatieve dromen kunt realiseren. Natuurlijk is er op zondag ook een spirituele touch: Michelle David & The True Tones verheffen de campinggasten met de ware boodschap van muziek: liefde, eenheid en samenhang. 

Ook terug van weggeweest is Camping Quizmaster John Tana! Als start van een nieuwe traditie presenteert hij opnieuw de campingbingo. Zorg dat je erbij bent, wie weet ga jij er dit jaar vandoor met de unieke MAAS!vlag, een vinted Camping Kosmos T-shirt, die heerlijke fles Fresh-Up of een pakje Boursin!

Op zondag schuurt de cultuur verder met bijvoorbeeld de performance van Eva Bartels. In All Men Must Die neemt ze je mee in het leven en werk van de activistische Valerie Solanas wiens radicaal-feministische manifest uit de jaren ‘60 door Eva gespiegeld wordt aan de huidige tijd. Verwacht als tegenhanger een flinke portie slapstick en je weet waarvoor je naar Camping Kosmos komt!

Check het hele programma

 

 

Za 9 en zo 10 september 2023

CREDITS

Camping Kosmos is een initatief van Cultura Mosae, Muziekgieterij en Toneelgroep Maastricht. Het programma is gratis toegankelijk.

Camping Kosmos is onderdeel van Stadsfestival MAAS! 
Stadsfestival MAAS! is een gratis toegankelijk cultuurfestival waar kunst, theater, muziek, dans, film en food samenkomen. Van woensdag 6 t/m vrijdag 8 september is het tijd om ‘onderweg naar MAAS!’ te gaan. Tijdens deze ‘Maas voyage’ kun je ‘theater tanken’ bij Het Magisch Theatertje en theaterschool de Zuidelingen, een ‘performance pitstop’ maken bij Banka Studios, en proeven van cultuur bij Kuma Muziekschool Maastricht.

In het weekend van zaterdag 9 en zondag  10 september transformeren verschillende locaties in de stad in jouw favoriete vakantieplekken. Denk aan Bassin Beach, waar een muzikale en theatrale strandsfeer in en om het water zal heersen. Aan de Costa Kesselskade zing je mee met bekende artiesten, op het Vrijthof vind je de Vrijthof Village, een dorp op het plein in mediterrane sferen met een eigen museum, markt en muziek. En vergeet natuurlijk Camping Kosmos niet! Op het Richie Backfire plein (Muziekgieterij) gaat onder de openlucht het dak van de tent! Kan dat? Natuurlijk! Want waar je ook bent, cultuur omringt je.

Meer informatie