Groepsfoto Bjorn Frins

Talentlab 2024

tijdens Museumnacht Maastricht
vr 19 apr ’24 20:00
vr 19 apr ’24
20:00
  • vr 19 apr ’24
    20:00
    Tijdens Museumnacht Maastricht, van 20.00 tot 01.00 uur
    Bordenhal, Plein 1992-15, 6221 JP, Maastricht
    Bordenhal Maastricht

Talentlab is een creatief ontwikkelingsprogramma dat in 2017 is gestart door Toneelgroep Maastricht en VIA ZUID. Elke jaar werken jonge veelbelovende kunstenaars vijf intense weken samen onder begeleiding. Onder leiding van Paul Slangen (dramaturg Toneelgroep Maastricht) en Linda Becker (publiekswerking en participatie VIA ZUID), gaan ze samen het experiment aan en laten ze zich door elkaar inspireren. De editie van 2024 zal plaatsvinden tijdens de Museumnacht op vrijdag 19 april 2024.

Talentlab

Acht jonge makers worden vijf weken lang in een theater samengebracht. Ze kennen elkaar niet en hebben ieder hun eigen achtergrond in verschillende kunstdisciplines of zijn autodidact. Onder de vleugels van Toneelgroep Maastricht en VIA ZUID vervagen ze de grenzen tussen genres en mengen ze verschillende creatieve benaderingen. Deze vijf weken in het laboratorium resulteren in een artistieke mix die tijdens de Museumnacht als een verfrissend slaapmutsje wordt gepresenteerd.

Dans, muziek, performance, choreografie, toneel, vormgeving, spel, regie en beeldende kunst worden samengesmolten, botsen met elkaar en vinden harmonie. Het is een verrassende ervaring voor zowel de makers als het publiek. Stap binnen in Theater de Bordenhal en geniet van één of meer multidisciplinaire performances. Elke 20 minuten start een nieuwe set performances.

Bekijk het programma (pdf)

19 april 2024, 20.00 - 01.00 uur

Museumnacht Maastricht 2024

Het belooft een uitzonderlijke ‘Art Night Out’ te worden op vrijdag 19 april 2024. Museumnacht Maastricht barst dan eindelijk voor de 7e keer uit haar voegen en pakt uit! Diverse Maastrichtse art venues brengen op uitzonderlijke wijze de wereld van kunst tot leven en verrassen jong en oud met een ‘once-in-a-night-time’ programma. Bezoekers kunnen tot 1.00 uur met één ticket genieten van een zinderende avond vol prachtige collecties, adembenemende performances, fascinerende historische ontdekkingen, indrukwekkende installaties en video-art, spannende soundscapes en cross-overs, workshops, talks, tours, live-muziek en meer. Het is inmiddels een kunst om alles te ervaren.

Stel je je eigen route samen via museumnachtmaastricht.nl