Scènebeeld Goudenregen, foto Bjorn Frins

Goudenregen

Familie gezien door de ogen van acht jongeren
Juniorproductie
vr 26 apr ’24 - zo 28 apr ’24
vr 26 apr ’24
-
zo 28 apr ’24

Acht jongeren vertellen in Goudenregen wat familie voor hen betekent. In de openhartige en autobiografische juniorproductie van Toneelgroep Maastricht en Theaterschool de Zuiderlingen vertellen ze familieverhalen, spelen ze scènes uit hun eigen familie na en presenteren ze monologen over de bloedband die iedereen heeft. Familie heb je, of je nu wilt of niet.

‘Familie is een boom met heldergele bloemen en zwarte zaadjes vol met gif. Diep geworteld in de grond. Waar je altijd naar terug kan keren door de seizoenen heen. Daar kun je groeien, staan, bloeien en vergaan als goudenregen.’

Onder leiding van Eva Custers en Jolien de Haas (Toneelgroep Maastricht) werken acht leerlingen van Theaterschool de Zuiderlingen aan deze tweede juniorproductie. Dit jaar losjes gebaseerd op de Toneelgroep Maastricht productie Augustus: Oklahoma waarin het thema familie een grote rol speelt. Goudenregen is van vrijdag 26 t/m zondag 28 april te zien in Theater de Bordenhal in Maastricht.

Goudenregen is de tweede juniorproductie van Toneelgroep Maastricht en Theaterschool de Zuiderlingen. In 2023 presenteerden twaalf jongeren de productie Lucifers en Jerrycans. Geïnspireerd op De Kersentuin, een regie van Michel Sluysmans. Beide organisaties willen elkaar versterken op het gebied van jongereneducatie. De juniorproducties bieden de leerlingen een unieke kans om theater te maken bij een professioneel toneelgezelschap.

Speeldata en tijden
Vrijdag 26 april, 20.00 uur - try-out
Zaterdag 27 april, 20.00 uur - première
Zondag 28 april, 15.00 uur

Lengte voorstelling: plm. 50 minuten

Locatie
Theater de Bordenhal, Maastricht
Entree
5 euro | t/m 18 jaar gratis toegang
De entreegelden komen ten goede aan Theaterschool de Zuiderlingen om een nieuwe juniorproductie te ontwikkelen.

Tickets

26-28 april 2024

Benefietactie Kinderen van Gaza
Toneelgroep Maastricht en Theaterschool De Zuiderlingen steunen de benefietactie van de Nederlandse (jeugd)theatergezelschappen voor Theatre Day Productions, dat theatraal-educatieve projecten organiseert voor de kinderen van Gaza. De opbrengsten van de première komen geheel ten goede aan Theatre Day Productions.

CREDITS

Van en met: Jesper Berkvens, Mika Decker, Ninthe Dings, Clara Fitzpatrick, Michelle Hilwig, Leila Ramaekers, Shauny Thomissen en Olivier Vos
Tekst: Juriaan Achthoven en Eva Custers
Regie: Eva Custers
Regieassistentie: Jolien de Haas
Artistieke begeleiding: Michel Sluysmans
Scenografie en kostuums: Lobke Houkes
Techniek: Kenneth Hoven en Dylan de Meij
Met dank aan: Vida Scheers