Angela Schijf speelt Sonja Barend, foto Govert de Roos

Sonja

Onverbiddelijk, onverschrokken. Sonja Barend!
do 9 jan ’25 - wo 30 apr ’25
do 9 jan ’25
-
wo 30 apr ’25

Angela Schijf speelt Sonja Barend, de koningin van de Nederlandse talkshow, in het toneelstuk: Sonja. Annet Bremen tekent voor een nieuwe toneeltekst gebaseerd op Sonja Barends memoires: de bestseller Je ziet mij nooit meer terug, uitgegeven door Uitgeverij De Bezige Bij. In een regie van Servé Hermans gaat de populaire talkshow host de confrontatie aan met de spoken in haar leven: de vragen zonder antwoord. Onverbiddelijk, onverschrokken. Sonja Barend!

De première van Sonja vindt plaats op zondag 19 januari 2025 in DeLaMar in Amsterdam en is daarna in meer dan 50 theaters te zien. De tournee eindigt in Theater aan het Vrijthof in Maastricht. De kaartverkoop in de overige theaters start vanaf mei 2024. 

Live op televisie. De Rode Hoed vol publiek. De openingstune klinkt. Sonja is gestart. Onverschrokken kruist ze vanavond de degens met de criticus die haar al jaren neersabelt in de krant. Aan de talkshowtafel durft ze altijd alles te vragen, ook aan deze gast die nodig op z’n nummer gezet moet worden.

Maar thuis aan de keukentafel krijgt Sonja de wezenlijke vragen aan haar moeder niet gesteld. Spreken over het gruwelijke lot van haar Joodse vader in de oorlog lijkt onmogelijk.

Na de spektakelmusicals Dagboek van een Herdershond en Het was Zondag in het Zuiden keert Servé Hermans terug naar de grote zalen van de theaters. Sonja is de vierde samenwerking van Angela Schijf en Hermans. Een pleidooi voor het stellen van vragen. Een ode aan het gesprek. Onverbiddelijk, onverschrokken, Sonja Barend!

9 januari - 30 april 2025
Landelijke tournee

CREDITS

Senf Theaterproducties & Toneelgroep Maastricht
Met Angela Schijf e.a.
Tekst Annet Bremen
Regie Servé Hermans
Met veel dank aan Uitgeverij De Bezige Bij