Stress Les(s) (14+)

Over druk, verwachtingen en jezelf zijn

Samen met Het Laagland brengen we theater in de klas. Dicht op de huid van de leerlingen. Iedere klassenvoorstelling eindigt met een nagesprek door de acteurs. Van 23 september 2024 tot en met 20 maart 2025 kunnen leerlingen in het voortgezet onderwijs genieten van de nieuwe Theater in de klas voorstelling Stress Les(s).

Stress les(s)

Loopt jouw hoofd soms ook over? Lijkt het of iedereen wel iets van je wil? Rustig blijven is best moeilijk, zeker als je de druk voelt van je ouders, je vrienden en van school.

In deze humorvolle en energieke voorstelling komen twee oud-klasgenoten elkaar bij toeval tegen. Net als toen, moeten ze eigenlijk niet veel van elkaar hebben. Als ze toch samen herinneringen ophalen, herkennen ze bij elkaar de drang om aan de verwachtingen van anderen te voldoen. Dat levert onverwacht een band op én het inzicht dat perfectie een illusie is.

Aan het eind van de voorstelling gaan de acteurs met de leerlingen in gesprek. Hoe gaan zij om met de verwachtingen van anderen? Kun je zelf kiezen wie je bent of wordt dat door anderen bepaald?

Stress Les(s) is een coproductie van Toneelgroep Maastricht en Het Laagland speciaal ontwikkeld voor het middelbaar onderwijs, gespeeld in het klaslokaal. 

23 sept - 28 nov 2024
20 jan - 20 mrt 2025

PRAKTISCHE INFORMATIE VOOR DE MIDDELBARE SCHOLEN

Speelperiode:
23 sept - 28 nov 2024
20 jan - 20 mrt 2025
Geschikt voor alle leerjaren

Duur: één lesuur (minimaal 45 min) inclusief nagesprek.
Speeltijden: maandag t/m donderdag vanaf het 2e lesuur.
Kosten: € 250 per klas (ex. btw). Korting vanaf 6 voorstellingen. CJP Cultuurkaart geldig.

Info & boeken: renee@hetlaagland.nl

CREDITS

Concept en regie: Talla Dirkzwager
Spel: Judith Schuur & Sam Verhaeren
Tekst: Aron Goossens
Kostuums: Fleur Ummels

Bekijk onze thema's