Het Geluk van Limburg

Een familiekroniek getekend door de Limburgse mijnen
wo 23 jul ’25 - zo 26 okt ’25
wo 23 jul ’25
-
zo 26 okt ’25

Vanaf juli 2025 schittert Huub Stapel in de hoofdrol van Het Geluk van Limburg. Een nieuw Nederlands muzikaal theaterspektakel van Servé Hermans, regisseur van de succesvolle musicals Dagboek van een Herdershond en Het was Zondag in het Zuiden. Het Geluk van Limburg is een familiekroniek getekend door de opkomst en ondergang van de mijnindustrie in Limburg. Daal met de koempels af in de mijnen, voel het kolenstof en kom weer boven in de levendige mijnkolonie. Van 23 juli t/m 26 oktober 2025 drie maanden exclusief te zien in de Rodahal in Kerkrade.

Zuid-Limburg, tussen 1900 en 1970, iedereen leeft een leven bepaald door de mijn, de kerk en de staat. Drie generaties van een familie maken de gloriedagen en uiteindelijke ondergang van de mijn Willem-Sophia mee. Trots, volgzaamheid en verzet botsen wanneer de familieleden worden geconfronteerd met industrialisatie, oorlog en valse vergezichten. Het Geluk van Limburg is een ode aan veerkracht, liefde en verbondenheid van een Limburgse familie.

Frans Pollux schrijft de nieuwe theatertekst die is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Marcia Luyten, uitgegeven door De Bezige Bij. Regisseurs Servé Hermans en Pieter Kuijpers brengen dit epische verhaal tot leven. Het Geluk van Limburg is een theaterspektakel in de traditie van de succesvolle spektakelmusicals Dagboek van een Herdershond en Het was Zondag in het Zuiden.

Een coproductie met PLT, Beleef Kerkrade en Rodahal.

Het Geluk van Limburg is vanaf 23 juli 2025 drie maanden exclusief te zien in de Rodahal in Kerkrade. Zorg dat je erbij bent en daal af in het verhaal waar geschiedenis, emotie en spektakel samenkomen. Koop nu je kaarten via www.hetgelukvanlimburg.nl of via de knop Speeldata bovenaan deze pagina. Boek voor 15 augustus en profiteer van 10 euro vroegboekkorting op Premium en Rang 1 tickets

CREDITS

Toneelgroep Maastricht, Servé Hermans en Huub Stapel presenteren Het Geluk van Limburg
Met: Huub Stapel e.a. (overige acteurs worden later bekendgemaakt)
Script: Frans Pollux
Naar het boek van: Marcia Luyten
Regie: Servé Hermans en Pieter Kuijpers
Coproducenten en partners: PLT, Beleef Kerkrade en Rodahal