Foto: Ben van Duin

Pinkpop

Een muzikaal liefdesverhaal

De theatervoorstelling Pinkpop is een tragikomisch liefdesverhaal over een man die zijn geheugen verliest. In zijn hoofd lopen heden en verleden steeds verder door elkaar en zijn herinneringen vervagen. Hij probeert de dierbare momenten uit zijn jongere jaren vast te houden. De tijd waarin zijn beste vriend en hij streden om de liefde voor dezelfde vrouw. Samen vierden ze het leven, de liefde en Pinkpop.

De hoofdrollen in Pinkpop werden gespeeld door onder andere Huub Stapel en Henriëtte Tol. De band Rowwen Hèze schreef speciaal voor deze voorstelling nieuwe muziek en speelt deze live op het podium. Omringd door foto’s en video’s uit het rijke Pinkpop-archief, brengt Toneelgroep Maastricht een ode aan de liefde én aan het wereldberoemde popfestival. Pinkpop is een regie van Servé Hermans.

6 april - 2 juli 2017

Publieksreacties

"Zelden heb ik een mooiere Nederlandse theatervoorstelling gezien. Ik ben nog steeds geroerd door enerzijds de emotie over het terugzien van de vele Pinkpopfacts, anderzijds is het confronterend het "verval" van de mens terug te zien na een goed Pinkpopleven geleefd te hebben en dit alles ondersteund door de altijd dienstbare muziek van Rowwen Hèze. Zonder voor de rest ook maar iemand tekort te doen, was dit Huub Stapel op zijn menselijke best en het meest roerende moment dat ik ooit in een theater zag: de traan van Henriëtte (ja...óóit, één keer eerder van Renée Fleming in La Traviata, maar dat was toch anders)." 3-7-17, Thijs Mooren

“Theatervoorstelling Pinkpop raakt op een vertederende wijze aan de pijn van dementie. Tegelijkertijd wordt de ziel van Limburg verfijnd blootgelegd. De uitvoering wordt gedragen door de muziek en het voortreffelijke acteerwerk. Een verpletterende avond, met dank aan de bedenkers, de schrijvers, de acteurs, Jan Smeets en Rowwen Héze.” 9-6-17, Kees van den Hombergh

“Geweldige voorstelling” 8-6-17, Bert Verkoulen

“Een absolute aanrader!” 8-6-17, Rene En Mieke Buijs

“Prachtige spelers en muzikanten. Een bijzonder leven samengevat. Eens met mijn zus: een absolute aanrader” 7-6-17, Annie Peters

lees alle publieksreacties

Documentaire

In de aanloop naar de theatervoorstelling Pinkpop maakte L1 TV in samenwerking met Toneelgroep Maastricht een 3-delige ‘making of’ documentaire getiteld ‘Pinkpop op: van festival naar toneel’. In dit drieluik wordt het creatieproces van de voorstelling gevolgd en de mensen die direct betrokken zijn. 

Aflevering 1
Op zaterdag 4 maart zond L1 TV de 1e aflevering uit met hierin onder andere bewoners van de gesloten afdeling van Sint Jozef Wonen en Zorg in Meijel. Rowwen Hèze tijdens een bezoek aan het heilige Pinkpop Festival terrein en met een kijkje in hun studio waar ze druk bezig zijn met de opnames van de nieuwe liedjes voor de theatervoorstelling Pinkpop.

Aflevering 2
In deel 2 Marjolein de Vugt gezondheidspsycholoog, gespecialiseerd in dementie, en medehoofd van het Alzheimer Centrum Limburg, Huub Stapel over zijn rol in het stuk en daarnaast een aantal beroemdheden die hun favoriete Pinkpop Festival herinnering delen.

Aflevering 3
In deel 3 beelden van de repetities, van de opnamedag van de promofilm, van het festival Pinkpop én veel interviews met de acteurs en Jan Smeets. 

Muziek

De muziek in de voorstelling is van Rowwen Hèze. U kunt de muziek via Spotify beluisteren..

CREDITS

spel: Judith Pol, Suzan Seegers, Michel Sluysmans, Huub Stapel, Henriëtte Tol
muziek: Rowwen Hèze
tekst: Frans Pollux, Jibbe Willemsm.m.v. Wiel Beijer
regie: Servé Hermans
dramaturgie: Paul Slangen
decorontwerp: Catharina Scholten
kostuumontwerp: Sabine Snijders
lichtontwerp: Uri Rapaport
uitvoering decor & illustrator: Manny Dassen
rekwisieten: Rob Snoek
geluid: Ray Elderman, Kees Theunissen (stagiair geluid)
licht: Lars Aarts
videotechniek: Daan Hazendonk, Paul Romkes
technische coördinatie: Eric Meij
regie assistentie: Dionne Hendriks
productieleiding: Frans : Janneke Defesche
artistiek adviseur: Theu Boermans
in co-productie met: Rowwen Hèze, Buro Pinkpop, De Limburger / Limburgs Dagblad, L1, Parkstad Limburg Theaters, De Maaspoort
sponsor: La Bergère Group
met dank aan: Jan Smeets, Fonds Podiumkunsten