Peachez - film

Verfilming van succesvolle Peachez op televisie

Op vrijdag 23 april 2021 was de verfilming van het toneelstuk Peachez te zien bij de NTR op NPO3. Sindsdien is de film te zien op NPO Start. Toneelgroep Maastricht is één van de gezelschappen wiens voorstelling is verfilmd voor televisie door NPO Cultuur. Het succesvolle Peachez, naar de gelijknamige roman van Ilja Leonard Pfeijffer, heeft zich het laatste jaar in vele vormen aangepast aan de coronamaatregelen. Van voorstelling in volle theaters, naar een live voorstelling via Zoom, naar een verfilming voor televisie voor een nog groter publiek. De regie is in handen van artistiek leider Michel Sluysmans. De hoofdrollen worden gespeeld door Porgy Franssen, Sofie Porro en Axl Peleman. De cameravoering is van Bert Pot. De opnames vonden plaats op diverse bekende locaties in Maastricht.

Michel Sluysmans: “Peachez-de film verschilt wezenlijk van de theatervoorstelling of de zoom-voorstellingen die Toneelgroep Maastricht de afgelopen maanden online heeft gespeeld. Die voorstellingen leunden op tekst. Bij film wordt het verhaal veel meer verteld via beeld. We hebben voor de verfilming dan ook een heel nieuw scenario ontwikkeld en zijn op locatie gaan draaien. In de film zit zelfs een aantal nieuwe scènes die niet in de theatervoorstelling voorkwamen. Het was zeer inspirerend om te merken dat een ander medium (film) weer een heel nieuwe dimensie geeft aan de fantastische vertelling van Ilja Leonard Pfeijffer.”

Peachez is een bewerking van Ilja Leonard Pfeijffers gelijknamige succesroman en toont een bloedstollende reconstructie van een liefdegeschiedenis tussen een professor (Porgy Franssen) en de jonge Sarah Peachez (Sofie Porro) in wie hij de liefde van zijn leven vindt. Alleen niet op de manier waarop hij had gehoopt. Met bijdragen van multi-instrumentalist Axl Peleman. Peachez is een coproductie tussen Toneelgroep Maastricht en NTR.

NPO Cultuur brengt vanaf vrijdagavond 26 maart op NPO 3 de mooiste theaterstukken naar televisie. Het gaat om tv-adaptaties van bestaande theatervoorstellingen die als gevolg van de coronamaatregelen niet of beperkt konden worden opgevoerd, en eigenlijk de afgelopen periode in het theater hadden moeten staan. De verschillende theateradaptaties zijn vanaf vrijdagavond 26 maart om 23.00 uur op NPO 3 te zien zijn. En terug te kijken via NPO Start en ze worden ze vlak na de NPO 3-uitzending op primetime vertoond via NPO 2 extra. 

Vanaf 23 april 2021

Publieksreacties

Hannelore Speelman
Ik heb ademloos gekeken en had het toneelstuk al twee keer gezien! Wat een acteerprestaties 

Manny Dassen
Prachtige verfilming! We hebben hem gisteren gekeken! Heel mooi prachtige tekst zonder meer maar ook het beeld !!!    zeker zien!

Hans Croiset
Porgy zooooo goed, zo treurig, zo aangrijpend!

Geeske van der Meer
Gezien via de streaming en via tv. Geweldig!!

Els Offermans
Ik heb ervan genoten, chapeau

Janny Zenderink
Was prachtig net als de voorstelling op zoom! Toch prefereer ik die, omdat ie geheimzinniger en minder expliciet was. Maar voor beide grote bewondering!

Lees alle publieksreacties

CREDITS

Spel: Porgy Franssen, Sofie Porro, Axl Peleman
Tekst: Ilja Leonard Pfeijffer
Bewerking en regie: Michel Sluysmans
Muziek: Axl Peleman
Cameravoering: Bert Pot

Regie assistentie/continuïteit: Britt Mooren 
Line producer: Jennifer Jones
Uitvoerend producent: Roos Aerts
First AD: Wouter Pauli
Editor: Christine Houbiers
Assistentie editor: Niels Koopman
Sound editor: Sander Holtman
Grading: Gerard van Beek
Art director/set dresser: Tim Tubee
Kostuum ontwerp: Sabine Snijder
Kleedster/visagie: Agnes Fizzano
Video technician: Erwin van den Broek
Sound: Bente van der Spek
Boom operator: Thomas Machtel
Gaffer: Uwe Kuijpers
HS manager: Bryan van Beek
Data handler/camera assistentie: Sem Jongen
Best boy: Max van Berlo
PA 1: Kenneth Hoven
Cateraar: Manny Dassen