Nieuws

Tile medium
Nieuws vr 30 sep ’22

Journaliste Brenda Stoter Boscolo te gast

Journaliste Brenda Stoter Boscolo verzorgt twee inleidingen rondom Schuld. Brenda schrijft over het Midden-Oosten. Ze reisde naar Irak om over de genocide op de Jezidi's te schrijven. Haar eerste boek heet Het vergeten volk. Het verhaal van de Jezidi's over de laatste genocide is één van de inspiratiebronnen geweest voor de toneeltekst Schuld geschreven door Timen Jan Veenstra. 

 

 

 

Lees verder
Tile medium
Nieuws wo 21 sep ’22

Jouman Fattal en Timen Jan Veenstra in Scènes

Regisseur Jouman Fattal en toneelschrijver Timen Jan Veenstra zijn voor Schuld geïnterviewd in de nieuwe editie van het theatermagazine Scènes. Lees het hele interview!

Lees verder
Tile medium
Nieuws di 13 sep ’22

Nieuw campagnebeeld Ik blijf bij je

Met trots presenteren we het nieuwe campagnebeeld van Ik blijf bij je, gemaakt door Marie Cecile Thijs.
In Ik blijf bij je neemt Abbie Chalgoum ons mee naar zijn aangrijpende verleden waarin hij zich van jongs af aan staande probeert te houden tussen twee culturen. 

 

Lees verder
Tile medium
Nieuws di 13 sep ’22

Scenografe Sarah Nixon over het decor van Schuld

In het decor van Schuld zie je straks een aantal tapijten die gemaakt zijn in een weefatelier in Khanke in Noord-Irak. Een bijzondere samenwerking tussen scenografe Sarah Nixon en zes Jezidi vrouwen die werkzaam zijn in de weverij: Flus Abrahim Faris, Glizar Khalo Lazgen, Sulaf Kheder Jaafer, Zena Eido Jato, Farida Khudeda Dido en Zereen Barjas Nasro.

Lees verder
Tile medium
Nieuws di 13 sep ’22

Pussy keert terug naar de scholen

Na een succesvolle tournee in het voorjaar van 2022 keert Pussy terug naar de scholen. Vanaf volgende week spelen Sebas van der Donk en Marcos Valster deze eigentijdse voorstelling over 'de genderjungle die middelbare school heet' opnieuw in de klaslokalen van het voortgezet onderwijs in Limburg.
"Zo knap, jullie hebben 10 biologie lessen in 40 min gestopt", aldus een leerling van Sint Maartenscollege. 

Pussy is een coproductie met Het Laagland. 

Lees verder
Tile medium
Nieuws di 30 aug ’22

Campagnebeeld Schuld door Marie Cecile Thijs

Met trots presenteren we het nieuwe campagnebeeld van Schuld. De foto is gemaakt door Marie Cecile Thijs. Vanaf dit seizoen maakt de, van origine Limburgse, fotografe de affichebeelden van onze producties. Voor de foto van Schuld, een regie van Jouman Fattal, liet ze zich inspireren door de kleur paars die veel voorkomt in de cultuur van de Jezidi's. En natuurlijk siert het vierkoppige ensemble het beeld: Evrim Akyigit, Gonca Karasu, Anne-Chris Schulting en Ebony Wilson. 

Lees verder