Nieuws

Tile medium
Nieuws di 29 nov ’22

Educatie rondom Ik blijf bij je

Afgelopen week zijn de leerlingen van 2VWO van het Raayland College in Venray aan de slag gegaan met de thematieken uit de voorstelling Ik blijf bij je. Abbie Chalgoum over de voorstelling Ik blijf bij je: ‘Met elke vorm waarin ik mijn verhaal vertel, bereik ik weer een ander publiek en overal zitten die kleine Abbies tussen. Zij, voor wie ik dit doe en die ik zo graag wil laten zien: praat en weet dat er geluisterd wordt.’ 

Lees verder
Tile medium
Nieuws do 17 nov ’22

Het was Zondag in het Zuiden in de pers

Wij zijn begonnen! Gistermiddag vond de perspresentatie plaats van de nieuwe spektakelmusical Het was Zondag in het Zuiden in Theater de Maaspoort. Servé Hermans (regisseur en producent) en Leon Thommassen (directeur De Maaspoort en producent) maakten het nieuws bekend.

Lees verder
Tile medium
Nieuws wo 16 nov ’22

Spektakelmusical over Limburgse overstromingen met muziek van Rowwen Hèze

Toneelgroep Maastricht en De Maaspoort presenteren in de zomer van 2023 Het was Zondag in het Zuiden. Een nieuwe Nederlandse spektakelmusical over het hoogwater in Limburg. Op de muziek van Rowwen Hèze komen de aangrijpende en hartverwarmende verhalen van verschillende Limburgers tot leven. Deze nieuwe musical wordt gecreëerd door het artistieke team van Dagboek van een Herdershond. De beoogde locatie is het Openluchttheater De Doolhof in Tegelen. Het was Zondag in het Zuiden is slechts 20 keer te zien

Lees verder
Tile medium
Nieuws vr 26 aug ’22

Dagboek van een Herdershond komt terug!

Albert Verlinde en Servé Hermans zijn verheugd bekend te kunnen maken dat de spektakelmusical Dagboek van een Herdershond terugkomt. Vanaf volgend jaar 12 april is de voorstelling tot en met 4 juni opnieuw te zien in het pop-up theater in het MECC Maastricht. De kaartverkoop gaat zondag 28 augustus van start via Eventim.

Lees verder
Tile medium
Nieuws ma 27 jun ’22

TgM lanceert webwinkel

Kan je geen genoeg krijgen van onze voorstellingen? Koop dan één van de tekstboekjes met nieuwe toneelteksten van o.a. Ilja Leonard Pfeijffer en Jibbe Willems. Daarnaast vind je in de webwinkel de bundel Blijven lopen met daarin 52 lockdownverhalen van Servé Hermans en Michel Sluysmans.

Lees verder
Tile medium
Nieuws do 2 jun ’22

Seizoen 2022-2023 is bekend!

Met veel plezier presenteren we jullie onze producties voor theaterseizoen 2022-2023: drie tourneeproducties, een aantal Limburgse samenwerkingsproducties en het festival Camping Kosmos. Theatermaakster Jouman Fattal debuteert in oktober 2022 met haar eerste regie bij het gezelschap: Schuld. De kleine zaal productie Ik blijf bij je, naar de succesvolle autobiografie van Abbie Chalgoum, die hij schreef samen met Alwin Grijseels in een regie van Michel Sluysmans, is in het najaar 2022 te zien. In voorjaar 2023 beleeft theaterklassieker De Kersentuin, een bewerking van Jibbe Willems in regie van Michel Sluysmans, zijn première. Het nieuwe seizoen wordt in Maastricht geopend met Camping Kosmos.

Lees verder