Nieuws

Nieuws do 29 feb ’24

Kaartverkoop Sonja in Amsterdam en Maastricht gestart!

Op de verjaardag van Sonja Barend maakt Angela Schijf bij Op1 bekend dat de kaartverkoop van Sonja is gestart in DeLaMar (Amsterdam) en Theater aan het Vrijthof (Maastricht). Schijf vertolkt vanaf januari 2025 de rol van Sonja Barend in de nieuwe toneelproductie gebaseerd op Barends bestseller Je ziet mij nooit meer terug. De regie is in handen van Servé Hermans. De première vindt plaats op zondag 19 januari 2025 in DeLaMar en is daarna in meer dan 50 theaters te zien. De tournee eindigt in Theater aan het Vrijthof. De kaartverkoop in de overige theaters start vanaf mei 2024.

Lees verder
Nieuws vr 2 feb ’24

25.000 kaarten verkocht voor Augustus: Oklahoma

De Theateralliantie en Toneelgroep Maastricht maken bekend dat er meer dan 25.000 kaarten zijn verkocht voor Augustus: Oklahoma. Het vlijmscherpe familiedrama is enthousiast onthaald door pers en publiek. Wegens de grote belangstelling is het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam toegevoegd aan de speellijst. Op maandag 18 maart speelt daar een extra voorstelling. De kaartverkoop hiervoor is vanochtend gestart.

Lees verder
Nieuws vr 2 feb ’24

Speciale Inleiding op zaterdag 23 maart in DeLaMar

Voorafgaand aan de voorstelling Augustus: Oklahoma op 23 maart 2024 in Amsterdam houdt Barbara Hoogenboom een inleiding over familiebanden vanuit systemisch perspectief. 

Barbara is een van de eigenaren van het Bert Hellinger Instituut Nederland en behalve dat zij leidinggeeft aan dit instituut, is zij familie- en organisatieopsteller, trainer en coach. 

Tijdens de inleiding vertelt Barbara meer over hoe familiedynamieken een rol spelen in alledaagse relaties, niet alleen die met familieleden, maar ook die met je partner en op het werk. Want onze persoonlijke achtergrond en familiehistorie beïnvloeden ons gedrag als volwassene onherroepelijk.

Lees verder
Nieuws do 18 jan ’24

Servé Hermans stopt als directeur Toneelgroep Maastricht, Frans Hendrickx volgt op

Servé Hermans stopt als directeur bestuurder van Toneelgroep Maastricht. Hij blijft als maker verbonden aan het gezelschap. Hermans wil meer ruimte voor zichzelf creëren voor het ontwikkelen van projecten binnen en buiten de muren van Toneelgroep Maastricht. Sinds 2015 vormde Hermans samen met Michel Sluysmans de artistieke leiding van Toneelgroep Maastricht, sinds 2019 vormden ze ook gezamenlijk de directie. Onder hun leiding groeide het gezelschap van 20.000 bezoekers per jaar naar meer dan 80.000. Sluysmans blijft aan als directeur bestuurder. De Raad van Toezicht heeft voormalig zakelijk leider Frans Hendrickx aangesteld als nieuw directielid. 

Lees verder
Nieuws wo 17 jan ’24

Kinderen tot en met 12 jaar gratis naar Het was Zondag in het Zuiden

Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar Het was Zondag in het Zuiden. Toneelgroep Maastricht en Maaspoort gunnen alle kinderen samen met hun (groot)ouders de beleving van het verhaal over de overstromingen in Limburg in het Openluchttheater De Doolhof in Tegelen. De spektakelmusical is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.  

Lees verder
Nieuws do 28 dec ’23

Angela Schijf speelt Sonja Barend in nieuw toneelstuk

Angela Schijf gaat Sonja Barend, de koningin van de Nederlandse talkshow, vertolken in het toneelstuk: SONJA. De voorstelling wordt geregisseerd door Servé Hermans die voor de vierde keer gaat samenwerken met Schijf en geproduceerd door Matthijs Bongertman van Senf Theaterpartners in co-productie met Toneelgroep Maastricht. De voorstelling gaat in januari 2025 in première en zal in het hele land te zien zijn.

Lees verder
van 3