Nieuws

Nieuws zo 17 jul ’22

Meer dan tachtigduizend kaarten verkocht voor Dagboek van een Herdershond

Spektakelmusical komt misschien volgend jaar terug

Voor aanvang van de laatste voorstelling van Dagboek van een Herdershond in het pop-up theater in MECC Maastricht, maakten we samen met producent Albert Verlinde bekend dat deze spektakelmusical in tien weken tijd door meer dan tachtigduizend mensen is gezien. De kans is dan ook aanwezig dat de musical volgend jaar terugkomt. 

Lees verder
Nieuws ma 11 jul ’22

Een meeuw genomineerd voor Wijkjury Maastricht

Een meeuw is genomineerd voor de officiële selectie van de Wijkjury Maastricht. De elf WijkJury’s in Nederland zijn tot een selectie gekomen van hun favoriete top 3. Wat hebben zij ontdekt over wat ze zagen op het podium en in zichzelf? Hun ongeoefende doch bevlogen ogen resoneren in het kunstlandschap met hun Keuze van de WijkJury’s. In augustus maken de 11 WijkJury’s hún keuze bekend.

 

Lees verder
Nieuws do 7 jul ’22

Servé Hermans gastcurator tentoonstelling Machtige Maas in Amsterdam

Van 7 juli t/m 4 september 2022 presenteren het Limburgs Museum op Locatie en de Vrije Academie de tentoonstelling Machtige Maas: Muze en Moordenaar in de Vrije Academie in Amsterdam. Gastcurator is Servé Hermans. De tentoonstelling aan Herengracht 368 is gratis toegankelijk.

Lees verder
Nieuws do 30 jun ’22

TGM in top 10 Volkskrant!

Vandaag publiceerde de Volkskrant het beste toneel van dit seizoen. Toneelgroep Maastricht staat in de lijstjes!
De succesvolle productie Een meeuw staat op 6 in de top 10 toneel. "Met de bouwstenen van Tsjechovs klassieke tekst creëerde schrijver Ilja Leonard Pfeijffer een gloednieuw, wonderschoon spiegelpaleis."
Dagboek van een Herdershond staat op 4 van de top 5 musical. "Nostalgie uit het rijke roomse leven, nu in een modern jasje, inclusief een homoseksuele pater." 

Lees verder
Nieuws ma 27 jun ’22

TgM lanceert webwinkel

Kan je geen genoeg krijgen van onze voorstellingen? Koop dan één van de tekstboekjes met nieuwe toneelteksten van o.a. Ilja Leonard Pfeijffer en Jibbe Willems. Daarnaast vind je in de webwinkel de bundel Blijven lopen met daarin 52 lockdownverhalen van Servé Hermans en Michel Sluysmans.

Lees verder
Nieuws wo 22 jun ’22

Wendell en Dries genomineerd voor toneelprijzen

Trots! Wendell Jaspers en Dries Vanhegen zijn genomineerd voor de toneelprijzen van theaterseizoen 21-22 voor de voorstelling Een meeuw. Wendell is genomineerd voor een Colombina voor haar rol als Arkadina en Dries voor een Arlecchino voor zijn rol als Dokter Dorn. De uitreiking van de prijzen vindt plaats op 11 september 2022 in ITA tijdens het Gala van het Nederlands Theater. Van harte gefeliciteerd Wendell en Dries!

Lees verder