Aanstormend talent uit Venlo in ensemble van Het was Zondag in het Zuiden

25 januari 2023 -

De producenten van de spektakelmusical Het was Zondag in het Zuiden maken de eerste namen bekend. Voor het ensemble is gekozen voor aanstormend musicaltalent uit Venlo. Jip Verdellen en Vérie Thijssen maken hun bekende grootvaders, Ben Verdellen en Frans Boermans, trots door in hun muzikale voetstappen te treden.

Producent en regisseur Servé Hermans: ‘We willen aanstormend talent uit Limburg een kans geven om mee te doen aan Het was Zondag in het Zuiden. Eind vorig jaar plaatsten we een oproep voor hét nieuwe musicaltalent van Limburg en na drie auditierondes hebben we geweldige talenten gevonden. Vandaag mag ik de eerste twee namen van het ensemble bekend maken. Jip Verdellen en Vérie Thijssen zijn geen onbekenden in het Venlose. Ik ben trots dat zij mee gaan spelen in de musical.’ De casting voor de overige rollen is nog in volle gang.

Interview De LImburger met Jip Verdellen en Vérie Thijssen

Uitzending omroep Venlo Nedinscoplein met Jip Verdellen en Vérie Thijssen (item 27-1-'23 start op 31.43 min.)

Intensieve samenwerking met Passiespelen Tegelen

Ook wordt vandaag bekendgemaakt dat de producenten van de spektakelmusical intensief gaan samenwerken met Passiespelen Tegelen. Producent Leon Thommassen: ‘De organisatie van Passiespelen Tegelen staat ons bij als ervaringsdeskundige op het gebied van een succesvolle locatieproductie voor een groot publiek. Daarnaast zal een groot deel van hun figuranten mee gaan spelen, verzorgen hun vrijwilligers de begeleiding van het publiek tijdens de voorstellingen en mogen we gebruik maken van hun kostuumatelier met maar liefst negen costumières.’ Jos Teeuwen, voorzitter van het bestuur van Passiespelen Tegelen: ‘Deze samenwerking is een fantastische uitdaging om nieuwe wegen te verkennen naast onze eigen productie die een keer per vijf jaar plaatsvindt. Een eer dat onze organisatie zowel voor als achter de schermen in actie mag komen.’

Het was Zondag in het Zuiden
19 december 1993. Het is een zondag in het zuiden, niks aan de hand. In Limburg maakt niemand zich zorgen over de aanhoudende regen en overstromingen in de Ardennen. Ze leven al eeuwen met de Maas. Ze kennen de gevaren. Denken ze. Totdat het hoge water de provincie binnenstroomt. In een paar dagen tijd staan grote delen van Limburg onder water. 12.000 mensen worden geëvacueerd. Het hoogwater verwoest veel, maar verbindt de Limburgers ook. Iedereen helpt. Iedereen komt samen. Zoiets zou eens in de paar honderd jaar gebeuren, maar niets is minder waar. In 1995 gebeurt het opnieuw en in 2021 nogmaals. Limburg leeft met het hoogwater, want het zal weer komen. Dat is slechts een kwestie van geduld. 

Toneelgroep Maastricht en De Maaspoort presenteren de spektakelmusical Het was Zondag in het Zuiden van 19 juli tot en met 20 augustus 2023. De beoogde locatie is het Openluchttheater De Doolhof in Tegelen. Het was Zondag in het Zuiden is slechts 20 keer te zien. 

Tickets