Neem een kijkje achter de schermen bij de juniorproductie Lucifer en Jerrycans. Twaalf leerlingen van Theaterschool De Zuiderlingen gaan onder leiding van Eva Custers (TGM) aan de slag met een eigentijdse en muzikale versie van De Kersentuin van Toneelgroep Maastricht (nu te zien in de theaters).

Zoé Spronck neemt haar videocamera mee naar de repetities. Ze praat je samen met de andere leerlingen bij over de repetities, het decor, de kostuums, de personages, de zenuwen en uiteindelijk de première! 

Vlog #1

In aflevering 1 neemt Zoë ons mee naar het begin van de repetities in najaar 2022! 

Vlog #2

In aflevering 2 neemt Zoë ons mee naar de opnames in de podcaststudio, Ninthe en Jesper bezoeken de repetitie van de Kersentuin en we zien de repetitie van de allereerste scène.

Vlog #3

In aflevering 3 neemt Zoé ons mee naar de eerste repetities in Theater de Bordenhal, daar waar over een paar weken de première gaat plaatsvinden. De acteurs bezoeken de première van De Kersentuin en zijn zwaar onder de indruk. Tenslotte vindt de eerste kostuumdoorpas plaats.

Vlog #4

In aflevering 4 neemt Zoë je mee naar het repetitieweekend. Shauny en Lisa vertellen over de muzikale intermezzo’s in de voorstelling en over hoe dit allemaal tot stand komt. En er wordt gedanst…’

Vlog #5

Neem voor de allerlaatste keer een kijkje achter de schermen bij de juniorproductie Lucifers en Jerrycans! In deze vlog worden Clara en Ninthe geïnterviewd door L1 Radio-TV. Regie-assistente Jolien de Haas scherpt de laatste scènes van de voorstelling aan. En dan zit het repetitieproces er bijna op… Zoë blikt terug met acteur Mika en regisseuse Eva Custers.
Ben je benieuwd naar het eindresultaat? Kom dan van 21 t/m 23 april naar Theater de Bordenhal.

Juniorproductie Lucifers en Jerrycans (12+)

De Kersentuin van toen door jongeren van nu

vr 21 apr ’23 - zo 23 apr ’23