25-4-2024

Grootschalige productie Het Geluk van Limburg met Huub Stapel

Vanaf juli 2025 maar liefst drie maanden te zien

Producenten Toneelgroep Maastricht en Servé Hermans presenteren van juli t/m oktober 2025 de nieuwe muziektheaterproductie Het geluk van Limburg in de Rodahal Kerkrade. De hoofdrol wordt gespeeld door Huub Stapel. De productie komt tot stand door een samenwerking met Gemeente Kerkrade en Rodahal Kerkrade. In de productie, naar het gelijknamige boek en bestseller van Marcia Luyten, wordt de opkomst en neergang van de mijnindustrie in Zuid-Limburg getoond.

Wethouder Tim Weijers (Marketing en Evenementen) is verheugd dat het gelukt is om deze muziektheaterproductie naar Kerkrade te halen. ‘Het geluk van Limburg hoort thuis in onze stad. Vijftig jaar na de sluiting van de mijnen, wordt het verhaal van de voormalige Mijnstreek opnieuw verteld in een grootschalige muziektheaterproductie. De voorstellingenreeks Het geluk van Limburg met niemand minder dan Huub Stapel zet onze stad op de kaart en kan daarmee op steun van de gemeente rekenen’.

Gebaseerd op de bestseller
Servé Hermans: ‘Na Dagboek van een Herdershond en Het was Zondag in het Zuiden waren we op zoek naar een nieuw verhaal uit onze regio. In de muziektheaterproductie Het geluk van Limburg, losjes gebaseerd op het gelijknamige boek van Marcia Luyten, uitgegeven door De Bezige Bij, wordt het verhaal verteld van een hechte gemeenschap in de Heilust in de tijd van de opkomst en neergang van de mijnindustrie. Deze productie kan dan ook alleen maar worden opgevoerd in de Rodahal in Kerkrade. De preproductie is al in volle gang. Op een later moment komen we met meer nieuws en een datum voor start kaartverkoop’.

Rodahal Kerkrade
Voor de Rodahal Kerkrade is het de eerste keer dat zij hun locatie voor een langere periode openstellen. Jorrit van Melick: ‘Fantastisch dat de Rodahal Kerkrade volgend jaar maar liefst drie maanden het huis wordt van de productie Het geluk van Limburg. De opvolger van de succesvolle musicals Dagboek van een Herdershond en Het was Zondag in het Zuiden. We verheugen ons op de komst van cast en crew en natuurlijk van de bezoekers.’ 

Tickets

Meer nieuws: Kaartverkoop Het Geluk van Limburg vandaag gestart (10-7-2024)