Publieksreacties Othello

Facebook

Gemma Heuberger: "Het was fantastisch!!! Echt een aanrader!"

Joke De Neve" Othello gisteren gezien in Eeklo. Subliem!! Ongelooflijk goed gedaan"

Hanne Depuydt: "Othello in Torhout. Bewondering & verwondering. Diep onder de indruk!"

Gerd De Busschere: "Vertoning van Othello in Eeklo.'Knap, heel knap! Een aanrader.

Christina De Loore": "Gisteren in Kortrijk 'Eyes wide shut' gezien. Het was een sfeervollevoorstelling met knappe acteerprestaties, mooi decor en ontroerende muziek. Ik heb genoten."

Myriam Vierstraete: "Geweldig ! PROFICIAT.... wat een kanjer van een voorstelling !"

Leen Brynaert‎: “Jullie waren geweldig gisteren met Othello in St-Niklaas! Zo veel talent op scène ... Proficiat! En natuurlijk ook dank u Shakespeare voor dit tijd- en ruimteoverschrijdende meesterwerk... Heb samen met mijn dochter genoten van een heerlijke avond!”

Loe Coninx: "De try-out was geweldig en voor iedereen aan te bevelen. Othello wordt op een wel zeer bijzondere wijze neergezet!

Ton Buykx‎: "Hartstikke bedankt voor die meer dan geweldige voorstelling Othello, die ik gisteren in het Openluchttheater Valkenburg heb gezien. Het pakt je en ontroert je. Een echte aanrader! Complimenten!"

Bart Segers: "Othello op locatie gezien in het openluchttheater in Valkenburg. Fantastisch, deze versie bevat door muzikale en geestige bewerking Jibbe Willems zo'n gevattenhumor. De regie zorgt voor dynamisch 'saus', waarin de locatie, de ontwikkeling van de karakters en de muziek blenden. Goed gespeeld, ik heb bijna ieder woord gevoel en gefascineerd gekeken naar het stiltespel rondom."

Renate Kuiper: "Prachtige voorstelling!! Ik kon niet meer stoppen met huilen op het einde"

Paul Vande Velde: ''Gisterenavond was ik deel van het publiek dat de prachtige bewerking van Othello mocht aanschouwen. Met eenvoudig bezemwerk werden we als publiek meteen op de plaats gezet en zagen we een tragedie die ook in het "echte" leven karakters als deze kent. In wie zit er geen Jago, Othello, Brabantio of een eenvoudig mens als Emila die via de plicht het rechte pad wil blijven bewandelen? Hulde aan Michael Pas, Koen de Sutter, hun groot vakmanschap, de jonge Julia Akkermans en de hele cast uiteraard. Alles was er gewoon helemaal juist aan, het bewijs ik werd vanmorgen ondanks de broeierige nacht van deze hittegolf met meer gemoedsrust wakker."

Bart Segers: "5 sterren Othello op locatie gezien in het openluchttheater in Valkenburg. Fantastisch, deze versie bevat door muzikale en geestige bewerking Jibbe Willems zo'n gevatten humor. De regie zorgt voor dynamisch 'saus', waarin de locatie, de ontwikkeling van de karakters en de muziek blenden. Goed gespeeld, ik heb bijna ieder woord gevoel en gefascineerd gekeken naar het stiltespel rondom."

Yvonne van Houdt: "Het was een prachtige voorstelling, ik heb genoten en was geraakt."

Miriam Duckers: "Wij waren zeer onder de indruk van jullie voorstelling! Bedankt allemaal!"

John Courtens: "Wij hebben genoten van een prachtige voorstelling! Ongelooflijk indringend gespeeld."

Coretta Dekkers: "Fantastisch!! Wat een spel!"

Cultuurwerkplaats Zeezicht: "genoten van een prachtige voorstelling op een wondermooie locatie!"

E-mail

Dhr. Gaby Becue: "Gisteren woonden mijn vrouw en ik de voorstelling ‘ Othello’ bij in Torhout. Een ongelooflijke prestatie. Zowel de tekst als het spel, de muziek, de regie, de techniek konden niet alleen ons bekoren. Een staande ovatie als dank aan de hele productie was dan ook terecht. Jullie zien ons zeker op een volgende voorstelling!!! Wij maken alvast de nodige reclame!

Jan Gulikers: "Gisteravond hebben mijn echtgenote en ik de voorstelling 'Othello' in het openluchttheater in Valkenburg bijgewoond. We hebben zeer, maar dan ook zeer genoten van deze voorstelling. Indrukwekkend, meeslepend, ontroerend. Onze welgemeende complimenten daarvoor. En dan die prachtige zang! Nogmaals dank voor de prachtige voorstelling! "

Bezoekers uit Roden, Drenthe (op vakantie in Valkenburg) "Het was een fantastische avond, die ik dankzij jullie spel/muziek niet snel zal vergeten.Van het begin tot het eind genoten, van jullie professionele voorstelling.Allerlei elementen van taal, muziek, kostuums, geluid en licht kwamen echt heel mooi samen in een ontroerende opvoering.Het geluid voor een beetje dovige man was 100%. Zelfs de zachtste kussen kwamen over! Jullie hebben ons meegenomen in een verhaal dat ook dicht op mijn huid kwam.De tragische en ontroerende slotscènes blijven nog wel een poosje op mijn netvlies gebrand.Wat ongelooflijk mooi gespeeld."

Fridy Tiebax: "Dat verdient een lintje, Gefeliciteerd met deze prachtige reacties, ik heb gisteravond, samen met een vriendin ook zeer genoten van deze wonderlijke, volgens mij nog nooit eerder zo geestig en scherp, subliem gespeelde voorstelling.
Ik zal het aan iedereen doorvertellen! Veel succes verder met jullie uitvoeringen in V’burg en met jullie tournee!"

Martina Brouns: "Terecht deze recensies! Wij hebben de première van Othello bijgewoond en mijn samenvatting is geestig, ontroerend en 'hautnah'."

Frans Limburg: "We hebben ontzettend genoten van jullie voorstelling Othello. Mooie vertaling/bewerking van Shakespeare's stuk, inclusief de muzikale elementen die erin verwerkt zijn. Mooi gezet en prachtig gespeeld. Het Openluchttheater Valkenburg is een heerlijke locatie om zo'n voorstelling te zien. Je zag het goed en je hoorde het goed (dank aan de technici)."

Daisy van den Broek: “Complimenten voor de bijzondere voorstelling ‘Othello’ van zaterdag in Caprera in Bloemendaal. Ik heb genoten van de teksten, het decor, het spel en de complete sfeer, inclusief de regen, die nauwelijks voelbaar was. “

Twitter

Wiel Beijer: "Net als in @delimburger ook in @theaterkrant 3 van de 5 sterren en veel complimenten voor Othello door @TgMaastricht in Openluchttheater Valkenburg"

Sebas van der Donk: "Gisteren in het betoverende Openluchttheater Valkenburg een eigentijdse en toegangelijke Othello gezien van @TgMaastricht. Een aanrader!"

Website Parktheater Eindhoven (voorstelling 11 september 2015):

Cornélie Sars-Kluitenberg
Vertolking van Othello was super. Echt genoten van de voorstelling en de mooie heldere stem van de (opera) zangeres in het stuk.

Mirjam van Asten
Verfrissend, vernieuwend, verrassend! Toneelgroep Maastricht maakte van Othello een fantastische toneelervaring, de , uur vlogen om, de acteurs speelde naturel zodat de personages levensecht waren en het verhaal me meesleepte.

Wim Dekker
Een geweldige voorstelling! Fantastisch. Wat een power, wat een spel, wat een concentratie! Fabuleus toneel, versterkt door de muziek en de zang. Indrukwekkend.

Ruth De Cock
Jammer dat het zo laat was. 0.0 tot .0 is vermoeiend om alert te blijven.

Mieke
Was zeker goed, maar ik heb betere voorstellingen gezien van toneelgroep maastricht

Lou Verspeek
Het gezelschap speelde zeer enthousiast en overtuigend. Het geluid was ook goed en zeker verstaanbaar.

Marleen
Prachtige voorstelling ! Met heel eenvoudige middelen vormgegeven. Mooie muzikale ondersteuning en een aangrijpend verhaal. Weer eens duidelijk wat haat zaaien kan veroorzaken; laat het voor de situatie van nu in de wereld een wijze les zijn !

Arjan
Prima voorstelling, met goede performance van Michiel Pas (Iago). Ook muzikale begeleiding van sopraan, pianiste en Othello zelf op bas uitstekend op orde. Omdat het stuk weinig komische intermezzo's kent was het goed te zien dat iedereen ook probeerde waar mogelijk de lichtere kanten van hun rol te accentueren.

Marja
Ademloos gekeken, in het verhaal gezogen, je zou willen roepen naar de spelers: kijk toch,

Noor
Prachtig! Triest! Grappig! Emotioneel! Passioneel! Duivels slecht! Liefdevol! Kortom : alle ingredienten voor een geweldige avond!

Hans
Een mooie voorstelling, vooral na de pauze indrukwekkend. Prima ingetogen spel. Wat mij betreft had het 'opera gedeelte' wat verder uitgediept kunnen worden. Dat was na de pauze ook beter dan ervoor. Er werd wel een beetje over het publiek heen gespeeld en dat was feitelijk niet nodig, zowel de zaal als de het stuk leende zich daar wel voor. Een klein voorbeeldje dat het wel kon was de uitnodiging van Othello om te gaan pauzeren. Dit had de voorstelling wat mij betreft kunnen verdiepen.

Kees
Een bijzondere Othello, met vooral vóór de pauze wat 'comic relief'' door gebaren, gezichtsuitdrukkingen en bewegingen van de acteurs. Na de pauze is vooral de sterfscène

Els gijsen
Schitterend gespeelde voorstelling met muziek en decor die beide de inhoud treffend ondersteunen.

C.Loijen
Een prachtige verrassend bewerking en vertaling van Othello. Alles klopte aan deze voorstelling: het mooie spel en de mooie muziek. Genieten !
Mooi, indringend, bijzonder

Paul
Boeiende combi van toneel en muziek.

Aa van Engelshoven- Vermeulen
Het was bijzonder

Laura
Prachtige, ingetogen voorstelling met expressieve acteurs. Heb er zeer van genoten, vond het een erg mooie vertolking van het verhaal

Oso
Toneelgroep Maastricht dank voor de prachtige, heldere, mooi met muzikale elementen uitgewogen en vertolkte voorstelling! Een meer dan overtuigende Othello!