Foto Bjorn Frins

Publieksreacties Zwart Water

“De bijna onderhuidse spanning was constant aanwezig en zo goed neergezet dat je het idee had in een film te zitten. De muziek van Peter Beeker versterkt dat sfeertje nog eens extra. Vijf sterren” 20-12-18, Ruud Stikkelbroeck (FB)

“pfffffffffff........ zwart water waas mier sjterk water.......wat waas dét sjterk gesjpeuld......éch boeiend!! de cast, de muziek, de regie, de locatie...... dit had ich neet wille misse.....” 19-12-18, Irmy Spruytenburg (FB)

 “Hele fijne voorstelling! Zelf gezien.” 19-12-18, Josee Camfferman (FB)

“Knappe rol van Tarik Moree!” 19-12-18, Francine Pelzers (FB)

“Huiveringwekkend. Heel dichtbij. Dankjewel cast en crew en locatie voor deze beleving.” 16-12-18, Marie-louise Vanmulken (FB)

“Indrukwekkend! Inderdaad zeer moeite de waard.” 14-12-18, Tineke Aerts (FB)

“Een geweldig toneelstuk op een top locatie!” 13-12-18, Gertie Delvaux (FB)

"Het was beklemmend, grijpt je bij de keel, zet je aan het denken; je verplaatst je in de wereld van de karakters. Mooi stuk. Als je de kans ziet dan bekijk het zelf, een aanrader." 7-12-18, Alexander Vervoort (FB)

"Een prachtig gespeeld stuk ‼️ Een echte aanrader voor JONG en OUD!" 6-12-18, Marij Vostermans (FB)

"Topproductie met geweldige acteurs!! Chapeau!!" 5-12-18, Nicole Simons Brouns (FB)

"Ik kan alleen maar zeggen: gaat dat EN horen" 3-12-18, Marie-Louise Giesen-Driessen (FB)

"Geweldige voorstelling! Boeiend vanaf de eerste minuut !! Muziek is indrukwekkend !" 2-12-18, Roland Simons (FB)

"Geweldige productie. Wat een topspelers. Proficiat" 2-12-18, Lilian Janssen (FB)

"WAUW! Wat een indrukwekkend stuk, geweldig spel, prachtige muziek en bijzondere locatie. Diepe buiging voor iedereen betrokken!" 2-12-18, Judith Berden (FB)

"Succes toppers. De Emma medewerkers hebben donderdag iig genoten van jullie voorstelling" 2-12-18, Manuela Speetjens (FB)

"Wauw we hebben echt genoten!" 30-11-18, Sabine Supré (FB)

Reacties uit anonieme online enquete onder bezoekers door Theater De Maaspoort:

“Zeer goed geacteerd in een prachtige omgeving. Muziek was ook zeer goed.”

 “Het spel heel dicht bij het publiek was een hele mooie bijzondere voorstelling. Daarbij goed gespeeld tot de laatste minuut. TOP-ervaring. Locatie was daarbij heel erg mooi toepasselijk. Graag meer in dit bijzondere theater van Emmaus.”

 “Grandioos.”

 “spannend, goed gespeeld”

 “Bijzondere sfeer in het klooster! Droeg zeker bij aan de intensiteit van de voorstelling.”

 “fantastische locatie en geweldige acteurs”

 “Voorstelling was prachtig, zoals we gewend zijn van toneelgroep maastricht. De locatie deed er deze keer nog een schepje bovenop. Hulde aan de jonge spelers, pieter kuijpers, frans pollux en peter beeker, CHAPEAU”

“Zat goed in elkaar, lokatie imponerend evenals het spel van de spelers.”

“Indrukwekkend toneelspel met schitterende muziek op een perfecte lokatie. Rauw en ontroerend. ... het spel blijft in je hoofd ...”

“spelers deden het prima wat een spektakelstuk en een geweld hoorde er wel bij natuurlijk, maar nee...... had iemand meegenomen als verrassing, die vond het helemaal niks...! jammer”

“Prachtige locatie, mooie muziek, fijne belichting en een intrigerend stuk.”

“Ik vond het een geweldige voorstelling.”

“Schitterend. Intens. Intieme setting.”

“mede door de geweldige locatie hadden we het gevoel deel uit te maken van het verhaal. van het begin tot het eind had de voorstelling onze aandacht zonder in gedachte af te dwalen. een voorstelling over een verhaal dat nog lang blijft hangen en uitlokt tot gesprekken hier over.”

“De locatie (Emmaus) was super gekozen. Het spel van hoge kwaliteit!”

“Dit was zéér verrassend, boeiend, adembenemend, bijzonder, perfect”

“GE-WEL-DIG!!”

“indrukwekkend, geboeid vanaf het begin in een mooie ambiance met toneelspelers die mij deden aanvoelen hoe het er in de criminele wereld aan toe gaat.”

“Van begin tot het einde zit je op het puntje van je stoel. Ontvangst en de locatie zijn geweldig.”

“Prachtige voorstelling. Pakkend en erg goed neergezet.”

“Omdat het zo verrassend was, in een heel bijzondere locatie met jong talent, en een ervaren regisseur en tekstschrijver. De muziek vond ik ook prachtig en heel toepasselijk erin gemixt en bovendien de positie in de kapel van Peter had niet beter gekund.”

“Zeer goede spelers. Met 8 mensen 1 uur en 45 geboeid ziiten kijken. Minimale atributen. Waanzinnig!”

“Wat een show, locatie en muziek. Alles valt op zijn plek.  Ga vooral eerste rij zitten, alsof je er zelf in mee speelt.  Het verhaal weet op het juiste moment te pieken! Top acteurs en top muzikant Beeker! Ga dit zien!”

“sfeer was zeer goed getroffen met name door de locatie en de opbouw van de voorstelling”

“Thema goed gekozen. Acteurs zeer vakkundig. Schrijver Frans Pollux subliem. Ook regisseur Pieter Kuijpers en zijn crew uitmuntend. Nieuw om een thriller neer te zetten.”

“De wandeling door het klooster was al indrukwekkend, droeg al bij voor een speciale sfeer. De gekozen locatie in de kapel van het klooster was verrassend, dicht bij het spel waarin je werd meegezogen in het verhaal. Alleen als tip, het publiek een kussentje mee laten nemen.”

“Leuke locatie, fijn zo dicht bovenop de voorstelling te zitten.”

“Erg veel (onnodig) geschreeuw. Nogal vaak op de plek waar ik zat niet verstaanbaar.”

“Unieke voorstelling op een prachtige locatie. Voor herhaling vatbaar.”

“Fantastische voorstelling op zeer bijzondere locatie met top acteerwerk.”

 “Knap geacteerd door jonge acteurs met veel intensiteit. Acteurs zijn goed gecast bij hun personage. Je wordt volledig het verhaal in gezogen. Knap geschreven script, vooral omdat het verhaal zich gedurende de hele voorstelling 'slechts' in 1 decorsetting afspeelt. Benieuwd naar deel 2 en 3!”

“binnenkomst al sfeer bepalend, de gang, de gitaar jonge enthousiaste gedreven groep professionals, die goed kunnen omgaan om op de schoot van het publiek te spelen”

“De locatie maakte de voorstelling zeer speciaal en intiem. Daarnaast was de cast erg goed en zetten ze een top voorstelling neer. Echt een aanrader.”

“Fantastisch geacteerd! We hebben genoten!”

“Fantastisch mooie voorstelling met geweldige acteurs.”

“In het begin dacht ik, waar gaat dit over? Maar het spel van de acteurs,  zoog me mee In het verhaal. De begeleidende muziek van Peter Berker, voegde veel toe aan deze beleving. Ik k wad onder de indruk.!”

“Goed verhaal. Interessante locatie. Prima acteurs”

“Genoten van de combinatie super acteertalent, prachtige omgeving en de live muziek.”

“Fantastische voorstelling. Heel heftig, maar erg goedvgespeeld. Mooie omgeving.”

“Vanaf het begin tot einde  boeiend.  Geweldig gespeeld.”

“In een woord geweldig.”

“goed tema - goede ambiance - enthousiaste spelers  af en toe wat rauw - afhankelijk van zitplaats soms wat moeilijk te verstaan/te volgen.”

“Toneelspel van hoog niveau. Het was indrukwekkend.”

“Genoten van het indrukwekkende spel. Goede interactie met publiek. Fijn als je zo dicht bij spelers zit hierdoor zit je er ook direct in.”

“vooral Davy gaf erg goed zijn emoties door toen hij met zijn moeder belde. De rest van de crew was bijna net zo goed geen commentaar nodig.”

“De entourage was geweldig, goed toneelspel en passende muziek.”

“Veel geschreeuw en geweld, de ontvangst was ook niet fijn, dringen om vooraan te staan zeker voor mensen die slecht ter been zijn, dan dat hele eind lopen.”

“Het was een prachtige en enerverende voorstelling, zeer getalenteerde acteurs met een prachtige onderbouwde muziek van Peter Bleekers”

“Erg goed. Het stuk, de spelers, de muziek en de locatie niet te vergeten! Boeiend vanaf het begin tot het einde. Heel spannend. Complimenten aan toneelgroep Maastricht. Zó dicht op het publiek spelen en dan toch gefocust blijven.”

“Goed gespeeld met prachtige uitdrukkingen op de gezichten,  En een duidelijk verhaal wat je meezuigt.”

“prachtig met de live muziek van Peter Beker dit was zeker een meerwaarde.”

“Het is waanzinnig goed gespeeld en dat in een geweldige locatie. Echt Super!!”

“Het spel van de acteurs was zeer goed. De voorstelling op zich kon mij niet bekoren.”

“Geweldige, spannende locatie . Zeer gemotiveerde spelers. Je zit op het podium.”

“Prachtige ambiance in Emmaus! Mooi acteerwerk en een spannend verhaal!”

“Indrukwekkend, zeer goed gespeeld!”

“Wij waren (4) diep onder de indruk van het verhaal en het spel nivo van de jonge deelnemers.  Erg goed . En een prachtige locatie!  Schapo dat er nog veel voorstellingen mogen volgen  Helaas konden we deze keer niet ook dineren maar dat gaan we zeker een keertje combineren”

“Heel bijzonder deze voorstelling op locatie. Mooie setting, jonge energieke acteurs en spannende momenten. In het begin was de verstaanbaarheid soms minder goed. De muziek was een heel functionele ondersteuning; prachtig!”

“prima opgevoerd theater in sfeervolle omgeving. Ook muziek van Peter Beeker was erg goed in deze ambiance (Ulingshei)”

“Wat een spanning. Wat een energie en dreiging. Van begin tot einde. Toch een onverwacht slot. Verraad en angst. Geweldige locatie. Intiem door vlakbij te zitten en klein aantal toeschouwers. Mooie verwevenheid van gebeurtenissen. Bijlmerramp. Heel natuurlijk en niet erin gepropt. Complimenten voor Kuijpers, Pollux en alle acteurs. De gitarist in midden van de kerk. Perfect.  Bij het stille binnenlopen van de kerk zie je een aantal acteurs. Meteen gaat je hoofd aan de slag. Ik zie de donkere man met snor. En denk: dit zal wel het meest perverse karakter zijn.  Blijkt dat hij - na het zien van dit prachtige spel- juist het enige karakter te zijn wat zuiver is.  Hoe mooi.”

“Ik ben geen fervent Theater ganger maar ik heb toevallig afgelopen week het theater stuk King Lear bijgewoond.  King Lear was een prachtig stuk maar voor een nieuwkomer in de theater wereld misschien een beetje aan de zware kant. Niet vreemd als het een stuk van Shakespeare betreft.  Geïnspireerd door het stuk King Lear heb ik gister avond Zwart Water bijgewoond en ik was blij verrast. Mijn gedachten aan voorhand waren hoe zal het zijn een theater stuk in een oud klooster. Maar dit gaf juist een extra dimensie want wij als publiek zaten met onze neus op de bühne.  Het verhaal werd heel duidelijk vertoont wat misschien wel te maken heeft met de achtergrond van de regisseur als filmmaker.  ik kijk reikhalzend uit naar de twee andere delen van deze trilogie.  Ik wil jullie graag bedanken voor een prachtige avond. We hebben een geweldige date gehad en genoten van het theater stuk Zwart Water.”

“hoewel het idee geweldig is vond ik de uitvoering niet optimaal. de spelers waren niet altijd goed te verstaan, zeker niet als ze met de rug naar het publiek toestonden. toch was het stuk alleszins de moeite waard. jammer dat we de tekst naderhand moesten lezen. ik had dat graag tijdens de voorstelling willen doen, maar daarvoor was het te donker en de tekst te klein.”

“'t Was levensecht, iedereen speelde heel goed en de ambiance (de kerk waarin wij 45 jaar geleden getrouwd zijn !)was een zeer goed "decor".”

“Het was levensecht, er werd zeer goed gespeeld door iedereen en de ambiance was  goed aangepast. (NB:In deze kerk zijn wij 45 jaar geleden getrouwd!)”

“indrukwekkend verhaal,sterk spel, passende entourage”

“Indrukwekkend. Zeer goed acteerwerk ook van de jonge spelers. Chapeau. Live muziek erbij.”

“Super. Dit is wat toneelgroep maastricht ons vaak laat zien. Locatie geweldig.  Inleiding tot stuk. Rondgang klooster bijzonder”