Anne-Mieke Ruyten

Opleiding
Anne-Mieke volgde haar toneelopleiding aan de Studio Herman Teirlinck in Antwerpen.

Theater 
Anne-Mieke was na haar opleiding o.a. te zien in de toneelstukken Harold en Maude, De Gidsen, Schakels en De Flat van Jet. In België was ze te zien in Midzomer en Tussen Zussen. Tevens speelde Anne-Mieke o.a. in de musicals West Side Story, Anatevka, Tsjechov, Sneeuwwitje, The Sound of Music, Hoera We Zijn Normaal, TiTa Tovenaar, Daddy Cool, Hema de Musical en Charley de Musical. Recent was te zien in de musical Little Women. In 2022 speelde Anne-Mieke de rol van mevrouw Bongaerts in de succesvolle spektakelmusical Dagboek van een Herdershond.

TV & Film
Anne-Mieke was op televisie onder meer te zien in Spijkerhoek, Zaterdagavond Café, Parodie Parade en de Netflixserie De Twaalf. Ze vertolkte zeven jaar de rol van Chris in Sam Sam en gedurende acht jaar de rol van Maud in Kinderen geen bezwaar.

Overig
Anne-Mieke is driemaal genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award in de categorie Beste Vrouwelijke Bijrol, namelijk voor haar rol als Lika in Tsjechov, als Elsa Schräder in The Sound of Music en als Ellen in Opvliegers.