Buddy Vedder

Opleiding
Buddy volgde zijn opleiding aan de Frank Sanders Academie.

Theater
In het theater was Buddy o.a. te zien in de musical Murder Ballad en bracht hij met de concerten The Legends We've Lost een ode aan zijn muzikale helden. Daarnaast speelde hij de afgelopen vier jaar in de cast van The Christmas Show in de Ziggo Dome en danste hij als Bruno Mars tijdens Let’s Dance in AFAS Live.

TV & Film
Op televisie is Buddy o.a. te zien als presentator van Holland’s Got Talent, The Voice Kids, Nationale Postcode Loterij Deal Or No Deal, Tulpen Uit Antwerpen en Het Kerst Muziekgala. Ook neemt hij weer plaats in het panel van The Masked Singer. Als (stem)acteur is hij te zien en te horen in de meest uiteenlopende rollen. Zo speelde hij onder andere in de bioscoopfilms Elvy’s Wereld So Ibiza, First Kiss en De Film Van Dylan Haegens en in onder andere de series De Staatsgreep, De Slet Van 6VWO en Goede Tijden Slechte Tijden. Hij ontving veel lof voor zijn vertolking van Judas in The Passion.

Overig
Als stemacteur werkte hij o.a. voor films van grote productiehuizen als Disney, Dreamworks, Universal Pictures, Pixar en Marvel. Zijn persoonlijke favorieten zijn: Trolls Wereldtour, Luca, Spider-Man Into The Spider-Verse en Corgi.

Attentie
Op vrijdag 7 juni 2024 speelt Buddy niet mee in de voorstelling. Alle andere avonden speelt hij wel (mits overmacht).