foto Stephan Vanfleteren

Wit konijn rood konijn

Solovoorstelling met elke avond een andere acteur

Toneelgroep Maastricht speelt de internationale theaterhit Wit konijn rood konijn in de bovenzaal van Theater aan het Vrijthof in Maastricht. De tekst van Nassim Soleimanpour wordt elke avond door een andere acteur volkomen onvoorbereid voorgedragen. Bekende Toneelgroep Maastricht-acteurs Mieneke Bakker, Michel Sluysmans en Hans Trentelman worden aangevuld met Bert Luppes, Kiki van Aubel, Sef Thissen, Jan Jaap van der Wal en Frans Pollux.

Wit konijn rood konijn is een onovertroffen tekst over het subtiele spel van verwachtingen en afspraken tussen tekst, acteur en publiek. Op het moment dat de bekroonde Iraanse toneelschrijver de tekst schreef, mocht hij zijn land niet uit. Hij had geweigerd om te dienen in het Iraanse leger en verloor daardoor zijn paspoort. Van deze isolatie maakte hij gebruik door een interactief stuk te schrijven dat in de hele wereld – zonder regisseur en decor – gespeeld kan worden, met elke avond een andere acteur. 48 Uur voor aanvang van de voorstelling krijgen zij instructies toegestuurd en pas op het podium een verzegelde envelop met het script.

Voor zowel Toneelgroep Maastricht als Theater aan het Vrijthof is 2017 een jubileumjaar. Toneelgroep Maastricht bestaat 40 jaar. Theater aan het Vrijthof opende 25 jaar geleden zijn deuren. Ter gelegenheid van dit dubbeljubileum slaan beide partijen de handen ineen voor een uiterst spannende exercitie in de intieme bovenzaal van het theater.

3 - 13 mei 2017

Publieksreacties

Facebook

" Gisteravond meerdere malen op het verkeerde been gezet door witte en rode konijnen. Met de nodige humor en bittere ernst. Het beeldend vertellen zit Michel Sluysmans schijnbaar in de genen. Voor wie nog kan: trakteer je op een avond met onvoorspelbare afloop." 11-05-17,  Pieter Ritzen

"Ik heb het gezien, indrukwekkend met humor, gewoon doen" 10-5-17, Femke Kriens

Reacties van het publiek in een anonieme enquête:

"Een geweldig leuke belevenis temeer daar het publiek actief meedoet."

"Prachtige tekst, verbijsterend wat het met je doet: wel of niet reageren. Hoe mensen elkaar volgen in staan en er naar kijken. Knap acteurspel."

lees alle publieksreacties

CREDITS

spel: Kiki van Aubel, Mieneke Bakker, Frans Pollux, Michel Sluysmans, Hans Trentelman, Jan Jaap van der Wal, Bert Luppes, Sef Thissen
tekst: Nassim Soleimanpour
vertaling: Carel Alphenaar
in samenwerking met Aurora Nova