Kruimels

Poëtische en intieme vertelling over een verborgen gezamenlijk verleden
wo 11 okt ’23 - za 25 nov ’23
wo 11 okt ’23
-
za 25 nov ’23

In het najaar van 2023 presenteert Toneelgroep Maastricht de middenzaalproductie Kruimels. Een poëtische en intieme voorstelling waarin een oudere vrouw die aan Alzheimer leidt en een jongere vrouw elkaar vinden in elkaars pijnlijke verleden. De regie is in handen van Jouman Fattal (Schuld, Broken Winged Bird). De hoofdrollen worden gespeeld door Sylvia Poorta en Alidtcha Binazon.

 

Campagnebeeld Kruimels, foto Marie Cecile Thijs

Kruimels
In Kruimels krijgt een teruggetrokken fictieschrijver de diagnose Alzheimer. Om haar autobiografie te voltooien is ze afhankelijk van haar jonge, impulsieve hulp. Samen duiken ze in het verleden. Tijdens de dromerige tocht langs de rafelranden van het geheugen van de fictieschrijver ontdekken ze een tragedie die beide vrouwen met elkaar verbindt.

De voorstelling wordt muzikaal omlijst met indringende soundscapes en gekke sprookjesliedjes van componist Elisabeth De Loore. De absurdistische droombeelden worden geënsceneerd door decor- en kostuumontwerper Sarah Nixon. De poëtische tekst van Jennifer Haley wordt vertaald door Timen Jan Veenstra. Kruimels is de tweede regie van Jouman Fattal bij Toneelgroep Maastricht.

Landelijke tournee
11 oktober - 25 november 2023

Credits

Met: Sylvia Poorta en Alidtcha Binazon
Tekst: Jennifer Haley
Vertaling: Timen Jan Veenstra
Regie: Jouman Fattal
Muziek: Elisabeth De Loore
Scenografie: Sarah Nixon
Dramaturgie: Daniëlle Wagenaar
Lichtontwerp:  Wilfred Loopstra