Kruimels

Poëtische en intieme vertelling over een verborgen gezamenlijk verleden
wo 11 okt ’23 - za 25 nov ’23
wo 11 okt ’23
-
za 25 nov ’23

In het najaar van 2023 presenteert Toneelgroep Maastricht de middenzaalproductie Kruimels. Een poëtische en intieme voorstelling waarin een oudere vrouw die aan Alzheimer lijdt en een jongere vrouw elkaar vinden in elkaars pijnlijke verleden. De regie is in handen van Jouman Fattal (Schuld, Broken Winged Bird). De hoofdrollen worden gespeeld door Sylvia Poorta en Alidtcha Binazon.

 

Kruimels
In Kruimels krijgt een teruggetrokken fictieschrijver de diagnose Alzheimer. Om haar autobiografie te voltooien is ze afhankelijk van haar jonge, impulsieve hulp. Samen duiken ze in het verleden. Tijdens de dromerige tocht langs de rafelranden van het geheugen van de fictieschrijver ontdekken ze een tragedie die beide vrouwen met elkaar verbindt.

De voorstelling wordt muzikaal omlijst met indringende soundscapes en gekke sprookjesliedjes van componist Elisabeth De Loore. De absurdistische droombeelden worden geënsceneerd door decor- en kostuumontwerper Sarah Nixon. De poëtische tekst van Jennifer Haley wordt vertaald door Timen Jan Veenstra. Kruimels is de tweede regie van Jouman Fattal bij Toneelgroep Maastricht.

Landelijke tournee
11 oktober - 25 november 2023

CREDITS

Met Sylvia Poorta en Alidtcha Binazon
Tekst Jennifer Haley
Vertaling Timen Jan Veenstra
Regie Jouman Fattal
Muziek Elisabeth De Loore
Scenografie Sarah Nixon en Jázmin Harsfalvai (stage)
Lichtontwerp Wilfred Loopstra
Dramaturgie Daniëlle Wagenaar
Regieassistentie Diede Roffelsen
Ontwerp en uitvoering pop Ineke Duivenvoorde en Sarah Nixon
Advies kap en grime Bärbel Scheid
Technisch producent Glenn Neyndorff
Techniek Max van Berlo, Janneke Austen, Kenneth Hoven
Productie Tom Berghmans
Campagnebeeld Marie Cecile Thijs
Met dank aan Kostuumatelier Het Nationale Theater, Atelier Perru

Openbare repetities
U bent van harte welkom bij de openbare repetities van Kruimels. Deze zijn op woensdag 20 en woensdag 27 september om 14.00 uur in de Bordenhal, Plein 1992-15 in Maastricht. Een openbare repetitie duurt meestal zo'n 90 tot 120 minuten en is gratis toegankelijk met e-ticket. Lees meer en tickets

Verdiepende inleiding
Op vrijdag 13 oktober geeft Florance Morssinkhof een verdiepende inleiding voorafgaand aan de voorstelling. Florance werkte bij het Alzheimer Centrum en schreef haar afstudeerscriptie aan de Master Mental Health (richting Adult Psychopathology) over Alzheimer. Sinds september 2023 werkt ze als psycholoog in opleiding in het Zuyderland Ziekenhuis op de psychogeriatrische afdeling. De inleiding (aanvang 19 uur) is gratis.