Foto Ben van Duin

Peachez

Bloedstollende reconstructie van een fatale liefdesgeschiedenis

Peachez is een bewerking van Ilja Leonard Pfeijffers succesroman uit 2017 die werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2018. 

Porgy Franssen speelt een professor van zekere leeftijd die al zijn leven lang leeft in zijn hoofd en de boeken die hij bestudeert. Tot hij op een dag een mailtje krijgt van een hem onbekende vrouw. Ze noemt zichzelf Sarah Peachez (Maartje van de Wetering). Er ontspint zich een hartstochtelijke mailwisseling. Waar de professor niet meer op rekende gebeurt: hij vindt de liefde die zijn leven rigoureus zal veranderen. Alleen niet op de manier waarop hij in eerste instantie had gehoopt.

De regie van Peachez is in handen van artistiek leider Michel Sluysmans. Porgy Franssen en Maartje van de Wetering spelen de hoofdrollen. Zij worden muzikaal bijgestaan door de Vlaamse multi-instrumentalist Axl Peleman. 

Live voorstellingen in Zoom
Peachez ging op 28 september 2019 in Theater de Bordenhal in Maastricht in première en speelde ruim 40 keer in de Nederlandse theaters voor uitverkochte zalen. De reprisetournee in het najaar van 2020 werd vanwege de lockdown vervroegd stopgezet. Van december 2020 tot en met april 2021 speelde Peachez live via Zoom. 

Bekijk het programma

28 september 2019 - 21 april 2021

Publieksreacties

"De voorstelling was gewoonweg schitterend! Eindelijk weer livetheater... dikke proficiat aan het hele gezelschap!!!" Ludwig Poignie

"Top! Een adembenemende voorstelling op alle gebied! Een absolute aanrader." De Keulenaer Paul

“Geweldig, dit prachtige verhaal en het indrukwekkende spel. Ik ben blind, maar heb bijna niets gemist denk ik. Ik begreep dat er wat foto's zoudenn zijn, maar zonder deze was het volop genieten! Mijn gift ga ik morgen doen, ik ben erg blij met deze theaterboost in de te lang durende coronatijd.” Jody

“We hebben er geweldig van genoten! Wat een mooie voorstelling. Complimenten aan de hele ploeg.” Jan en Brechtje

“Het was een geweldige voorstelling. Niet Corona was de werkelijkheid, maar Porgy en Sara. Genoten.” Apolonia

Lees alle publieksreacties

CREDITS

Spel: Porgy Franssen, Maartje van de Wetering (tot 3 maart 2021), Sofie Porro (vanaf 3 maart 2021)
Muziek: Axl Peleman
Tekst: naar het gelijknamige boek van Ilja Leonard Pfeijffer, uitgegeven door de Arbeiderspers
Bewerking en regie: Michel Sluysmans
Decor- en video-ontwerp: Michiel Voet
Kostuumontwerp: Sabine Snijders
Lichtontwerp: Bart van den Heuvel
Videotechniek en -montage: Daan Hazendonk
Masker: Martijn Troost
Dramaturgie: Paul Slangen
Regie assistentie: Britt Mooren
Techniek: Max van Berlo, Sem Jongen

Podcast

De driedelige podcast van de theatervoorstelling Peachez is te beluisteren op NPO1 Radio.

Michel Sluysmans, directeur Toneelgroep Maastricht en regisseur van Peachez: “Door de sluiting van de theaters vanwege de corona-crisis werd Toneelgroep Maastricht gedwongen om andere podia te zoeken om haar verhalen over het voetlicht te brengen. In Palentino Media en de NTR hebben we waardevolle partners gevonden die het mogelijk maakten een podcast te maken van onze voorstelling Peachez.”

Podcast credits
Tekst: Ilja Leonard Pfeijffer | Spel: Porgy Franssen, Maartje van de Wetering | Script en theaterregie: Michel Sluysmans | Podcastregie: Marijke van der Molen | Productie: Toneelgroep Maastricht en Palentino Media voor NTR

Televisie adaptatie

Op vrijdag 23 april 2021 om 23.00 uur was de televisie adaptatie van het toneelstuk Peachez te zien bij de NTR op NPO3. Deze adaptatie is nog te zien op NPO Start.