Het was Zondag in het Zuiden

Spektakelmusical over de Limburgse overstromingen met muziek van Rowwen Hèze
wo 19 jul ’23 - zo 20 aug ’23
wo 19 jul
-
zo 20 aug

Toneelgroep Maastricht en De Maaspoort presenteren in de zomer van 2023 Het was Zondag in het Zuiden. Een nieuwe Nederlandse spektakelmusical met muziek van Rowwen Hèze over het hoogwater in Limburg. De hoofdrollen worden gespeeld door o.a. Buddy Vedder, Renée van Wegberg, Suzan Seegers en Victor Lammertijn. De Venlose talenten Jip Verdellen en Vèrie Thijssen zijn de eerste namen van het ensemble. Deze nieuwe musical wordt gecreëerd door het artistieke team van Dagboek van een Herdershond.
Het was een Zondag in het Zuiden is slechts 20 keer te zien in het Openluchttheater De Doolhof in Tegelen

19 december 1993. Het is een zondag in het zuiden, niks aan de hand. In Limburg maakt niemand zich zorgen over de aanhoudende regen en overstromingen in de Ardennen. Ze leven al eeuwen met de Maas. Ze kennen de gevaren. Denken ze. Totdat het hoge water de provincie binnenstroomt. In een paar dagen tijd staan grote delen van Limburg onder water. 12.000 mensen worden geëvacueerd. Het hoogwater verwoest veel, maar verbindt de Limburgers ook. Iedereen helpt. Iedereen komt samen. Zoiets zou eens in de paar honderd jaar gebeuren, maar niets is minder waar. In 1995 gebeurt het opnieuw en in 2021 nogmaals. Limburg leeft met het hoogwater, want het zal weer komen. Dat is slechts een kwestie van geduld. 

De musical zal ongeveer 2,5 uur duren inclusief pauze. De musical wordt in het Nederlands opgevoerd.

Meer info

19 juli - 20 augustus 2023

Tickets

Eventim is de ticketingpartner van Het was Zondag in het Zuiden. Helaas zijn er naast dit officiële online verkooppunt ook veel websites die op grote schaal kaarten opkopen om ze vervolgens met winst door te verkopen. Als bezoeker betaal je via die sites (vaak zonder het te weten) veel meer voor een toegangskaart dan de oorspronkelijke prijs en krijg je geen enkele service. Dit doorverkopen gebeurt zonder onze toestemming.
Voorkom dat je teveel betaalt en koop daarom uitsluitend tickets via deze website, via www.hetwaszondaginhetzuiden.nl en Eventim. Tickets zijn beschikbaar vanaf €37,75.

Veelgestelde vragen

Kijk voor een overzicht van de veelgestelde vragen en alle antwoorden op de site www.hetwaszondaginhetzuiden.nl 

Credits

Toneelgroep Maastricht en De Maaspoort 
Met o.a.: Renée van Wegberg, Suzan Seegers, Victor Lammertijn, Jip Verdellen en Vérie Thijssen
Regie: Servé Hermans
Script: Allard Blom
Muziek & liedteksten: Rowwen Hèze, Jack Poels
Muzikale supervisie: Ad van Dijk
Arrangementen: Marco Braam
Choreografie/Staging: Martin Michel
Dramaturgie: Ludo Costongs
Licht: Uri Rapaport
Geluidsontwerp: Ray Elderman
Technische productie: Michiel van der Zijde
Hoofd productie: Roos Aerts
Regie-assistentie: Margot van Deursen
Producenten: Servé Hermans en Leon Thommassen