talentlab 2023, foto Bjorn Frins

Talentlab 2023

tijdens Museumnacht
vr 14 apr ’23 19:00 - 00:00
vr 14 apr ’23
19:00 - 00:00
  • vr 14 apr ’23
    19:00 - 00:00
    Bordenhal, Plein 1992-15, 6221 JP, Maastricht
    Bordenhal Maastricht

Talentlab is een vorm van talentontwikkeling die in 2017 werd opgestart door Toneelgroep Maastricht en VIA ZUID. Elk jaar werken jonge beloftevolle kunstenaars vijf weken intensief en onder begeleiding samen. Onder begeleiding van Paul Slangen (dramaturg Toneelgroep Maastricht) en Joost Segers (artistiek ontwikkelaar VIA ZUID) gaan zij het experiment aan en laten zij zich inspireren door elkaar. Editie 2023 vindt plaats tijdens de Museumnacht op vrijdag 14 april 2023. 

Acht jonge makers sluiten zich vijf weken op in een theater. Ze kennen elkaar niet en zijn ieder opgeleid in een andere discipline of autodidact. 
Ze vervagen genre-grenzen en remixen maakpraktijken onder de vleugels van Toneelgroep Maastricht en VIA ZUID. Vijf weken laboratoriumtijd levert een artistieke potpourri op die tijdens Museumnacht als verkwikkend slaapmutsje wordt toegediend. 
Dans, muziek, performance, choreografie, toneel, vormgeving, spel, regie en beeldende kunst vervlechten, botsen en verzoenen zich met elkaar. Een verrassende ervaring voor makers en publiek. 
Loop binnen in Theater de Bordenhal en pik één of meer multidisciplinaire performances mee. 

Programma

De makers presenteren 9 performances. Deze zullen ze 3 x spelen.  Om je de gelegenheid te geven om in en uit te lopen bouwen de makers telkens na 3 performances een korte pauze in. De exacte tijden zie je in het programma.

Attentie: tijdens enkele performances wordt een stroboscoop en/of een rookmachine gebruikt, zie het programma.

programma

Onderdeel van

CREDITS

Erik van de Wijdeven

Tabor Idema

Dries Notelteirs

Acteur

Philipp Cahrpit

Daphne Agten

Mathilde Nobel

Laura Daelemans

Esra Çöpür

CREDITS

Met: Daphne Agten, Philipp Cahrpit, Esra Çöpür, Laura Daelemans, Tabor Idema, Mathilde Nobel, Dries Notelteirs en Erik van de Wijdeven
Begeleiding: Paul Slangen en Joost Segers
Techniek: Kenneth Hoven, Koos Mekel, Philippe Sormani
Onder de vleugels van: Toneelgroep Maastricht en VIA ZUID
Met dank aan Museumnacht Maastricht

Museumnacht Maastricht

Talentlab maakt deel uit van Museumnacht Maastricht. Met een ticket voor de Museumnacht heb je ook toegang tot Talentlab in de Bordenhal. 

Van museumzaal tot hotelkamer, van bushalte tot washok: op vrijdag 14 april 2023 geeft de Limburgse hoofdstad weer volop licht en is alles en iedereen in de ban van Museumnacht Maastricht. Meer dan 15 art venues brengen op uitzonderlijke wijze de wereld van kunst tot leven en verrassen jong en oud met een once-in-a-night-time programma. In de Bordenhal vervlechten, botsen en verzoenen dans, muziek, performance, choreografie, toneel, vormgeving, spel, regie en beeldende kunst zich deze vrijdagavond met elkaar.  lees meer