foto Bjorn Frins

Zwart water

Theaterthriller op locatie

Zwart water gaat over een groep losgeslagen jongeren en is een fictieve voorgeschiedenis op de Bende van Venlo. Deze toneelthriller speelde van 29 november tot en met 30 december 2019 op locatie in Emmaus, het voormalige Trappistenklooster in Tegelen.

Filmmaker Pieter Kuijpers (bekend van o.a. de films Van God Los en Riphagen) maakt met Zwart water zijn toneeldebuut. Huisschrijver Frans Pollux heeft de tekst geschreven op basis van zijn novelle Dat je stil blijft staan. Singer-songwriter Peter Beeker verzorgt de livemuziek. In Zwart water volgen we het verhaal van David. Na een uit de hand gelopen overval op een campingwinkel wordt hij, ver weg van zijn vrienden en Venlo, in een zorgboerderij geplaatst. Hij maakt een nieuwe start bij een nieuw gezin en ontmoet daar Nina, een jong meisje dat hem begrijpt. Totdat zijn oude vrienden verhaal komen halen en de hel losbreekt. Onder dreiging van geweld moet David kiezen: voor zijn nieuwe leven of voor dat waar hij vandaan komt.

Abbie Chalgoum, bekend van de Passiespelen 2015 en Judith Pol (o.a. Emma, Pinkpop en Eyes wide shut) spelen in Zwart water. Daarnaast spelen onlangs afgestudeerde en vierdejaars studenten van Toneelacademie Maastricht mee in de voorstelling: Renee de Graaff, Tim Helderman, Mark Lindeman, Liza Macedo dos Santos, Tarik Moree en Nathalie Roux. 

Bekijk het programma

29 november - 30 december 2018

Publieksreacties

“Huiveringwekkend. Heel dichtbij. Dankjewel cast en crew en locatie voor deze beleving.” 16-12-18, Marie-louise Vanmulken (FB)

“Indrukwekkend! Inderdaad zeer moeite de waard.” 14-12-18, Tineke Aerts (FB)

“Een geweldig toneelstuk op een top locatie!” 13-12-18, Gertie Delvaux (FB)

"Het was beklemmend, grijpt je bij de keel, zet je aan het denken; je verplaatst je in de wereld van de karakters. Mooi stuk. Als je de kans ziet dan bekijk het zelf, een aanrader." 7-12-18, Alexander Vervoort (FB)

"Een prachtig gespeeld stuk ‼️ Een echte aanrader voor JONG en OUD!" 6-12-18, Marij Vostermans (FB)

lees alle publieksreacties

CREDITS

Daan van Dijsseldonk

Acteur

CREDITS

Spel: Abbie Chalgoum, Renee de Graaff, Tim Helderman, Mark Lindeman, Liza Macedo dos Santos, Tarik Moree, Judith Pol, Nathalie Roux
Tekst: Frans Pollux
Regie: Pieter Kuijpers
Muziek: Peter Beeker
Decorontwerp: Manny Dassen
Kostuumontwerp: Sabine Snijders
Projectleiding en dramaturgie: Paul Slangen 
Productieleiding: Marc Swaenen
Techniek: Manny Dassen, Kees Theunissen
Regie-assistentie: Florie Bos
Voorstellingsbegeleider: Daan Kmiezic
Coproductie met: De Maaspoort Theater & Events
Met dank aan: Provincie Limburg, Gemeente Venlo, Toneelacademie Maastricht