Bonusafleveringen Podcast Het was Zondag in het Zuiden

di 5 dec. ’23

Bonusafleveringen Podcast Het was Zondag in het Zuiden

Ter gelegenheid van de watersnoodramp die Limburg 30 jaar geleden trof, maken podcastmakers Eva Custers (Toneelgroep Maastricht) en Henk Hover (L1) een reconstructie van kerstavond 1993. In maar liefst twee bonusafleveringen 'Toen de Maas met Kerstmis kwam', praten ze met ooggetuigen en verslaggevers uit die tijd. En ze nemen de luisteraar mee terug in de tijd aan de hand van originele archiefopnames van die bewuste kerstavond.

Beluister de bonusafleveringen van de podcast Het was Zondag in het Zuiden via Spotify. U vindt daar ook de drie afleveringen die afgelopen zomer verschenen. Op zondag 24 december van 21.00 – 23.00 uur worden beide afleveringen uitgezonden op L1 Radio.

Op kerstavond 1993 wordt er koortsachtig gewerkt op de redactie van Omroep Limburg. De radio-omroep (voorloper van het huidige L1) doet al dagenlang verslag van het wassende water in regenrivier de Maas. Nadat de hoogwatergolf de Ardennen is gepasseerd staat Limburg een natte kerst te wachten. In een periode waarin niemand een mobiele telefoon heeft en het internet nog een noviteit is, is de Limburgse bevolking aan de randen van de Maas afhankelijk van het snelste nieuwsmedium van dat moment: de radio.
Omroep Limburg voelt die behoefte feilloos aan en schaalt enorm op. De doorgaans op een kerstavond uitgestorven redactie bruist van activiteit. Alle zeilen worden bijgezet en Omroep Limburg vindt zichzelf uit als rampenzender. In de bedreigde dorpen en steden zitten bezorgde Limburgers gekluisterd aan de radio, bang voor wat er gaat komen.

Beluister podcast op Spotify