Programma's voor scholen

Theater in de Klas, spiegelprojecten en workshops

De afdeling educatie legt een verbinding tussen de wereld van jongeren en de menselijke thema’s in een voorstelling. Toneelgroep Maastricht biedt het volgende aan voor scholen:

  • Theater in de Klas
  • Spiegelprojecten en workshops
  • Speciale maatwerkprojecten

 

Theater in de Klas

Toneelgroep Maastricht maakt samen met Het Laagland voorstellingen die in het klaslokaal worden gespeeld. Theater in de Klas is geschikt voor alle schooltypen en klassen vanaf het 3e jaar in Limburg. Theater in de klas is voor middelbare scholen te boeken bij Renée van de Schoor van Het Laagland.

Kosmos (14+)
Speelperiode: 3 oktober t/m 30 november 2023
Lees alles over Kosmos

Archief Theater in de Klas

Spiegelprojecten en workshops

Toneelgroep Maastricht legt door middel van spiegelprojecten en workshops rondom voorstellingen een verbinding tussen de wereld van jongeren en de thema’s in een voorstelling. We streven ernaar om sociaal-maatschappelijke thema’s te koppelen aan de culturele leefomgeving van jongeren. In dialoog met docenten en leerlingen wordt er gewerkt aan een op maat gesneden samenwerkingstraject.
Geinteresseerd? Mail educatiemaker Eva Custers.

Project VMBO Maastricht

Toneelgroep Maastricht organiseert in het najaar van 2023 een theatertraject voor alle leerlingen van leerjaar 1 en 2 van het VMBO Maastricht. We starten met drie workshops om de leerlingen in contact te laten komen met de betoverende wereld van theater. Na de herfstvakantie organiseren we een speciale workshopdag op school, waarna leerlingen zich vrijwillig kunnen inschrijven om deel te nemen als acteur. Samen zullen we de komende maanden hard werken, wekelijks bijeenkomen op hun school en werken aan een voorstelling met het thema "familie". En we halen onze inspiratie niet alleen uit de nieuwe Toneelgroep Maastricht voorstelling Augustus: Oklahoma, maar ook uit eerdere voorstellingen zoals Ik blijf bij je en King Lear.

Lees meer

Kunst in de Klas

Van 18 september tot en met 6 oktober 2023 vindt er op Kindcentrum Sint Oda een bijzonder project plaats, georganiseerd door Stichting Kunst in de Klas in samenwerking met Toneelgroep Maastricht. Drie weken lang strijken elf studenten van de Toneelacademie Maastricht neer op de basisschool om samen met de hele school een voorstelling te maken, die uiteindelijk gespeeld zal worden voor elkaar en alle ouders. Het is een project dat in kinderen de kracht van creativiteit aanspreekt en stimuleert. Het nodigt hen uit om te denken als kunstenaars en daagt hen uit om hun verbeelding te gebruiken.

Meer informatie