25.000 kaarten verkocht voor Augustus: Oklahoma

vr 2 feb ’24

Maastricht, 2 februari 2024

25.000 kaarten verkocht voor Augustus: Oklahoma
Extra voorstelling in Nieuwe Luxor Theater Rotterdam bijgeboekt.

De Theateralliantie en Toneelgroep Maastricht maken bekend dat er meer dan 25.000 kaarten zijn verkocht voor Augustus: Oklahoma. Het vlijmscherpe familiedrama is enthousiast onthaald door pers en publiek. Wegens de grote belangstelling is het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam toegevoegd aan de speellijst. Op maandag 18 maart speelt daar een extra voorstelling. De kaartverkoop hiervoor is vanochtend gestart.

Het Pulitzer Prize winnende Augustus: Oklahoma in een regie van Michel Sluysmans is nog tot en met 14 april 2024 te zien in de theaters. De topcast bestaat uit maar liefst twaalf acteurs, onder wie Ariane Schluter, Porgy Franssen, Anneke Blok, Wendell Jaspers en Ali-Ben Horsting en met live-muziek van Viktor Griffioen.

‘Deze grote aantallen zijn voor toneel in deze tijd heel bijzonder en tegelijkertijd een bewijs dat we een groot publiek kunnen bereiken met kwalitatief hoogstaand toneel. Een grootschalige toneelvoorstelling als Augustus: Oklahoma is, zonder subsidie, in Nederland alleen mogelijk door krachten te bundelen. Ik ben dan ook heel erg trots om met de Theateralliantie deze samenwerking tussen Toneelgroep Maastricht en alle deelnemende theaters mogelijk te kunnen maken.’ Rosalie Mohr, directeur Stichting Theateralliantie.

Regisseur Michel Sluysmans: ‘Toneelgroep Maastricht is erg trots op Augustus: Oklahoma. Op de fantastische twaalfkoppige cast, op het technische en het artistieke team, op de samenwerking met De Theateralliantie en de schouwburgen die een seriebespeling mogelijk maken, maar ook zeker op het publiek dat in groten getale de voorstelling bezoekt en ons elke avond overstelpt met hartverwarmende reacties. Op naar de 50.000!’

Meer info en tickets