Foto: Bjorn Frins

Talentlab 2021

2021: A Space Odyssey

Van 15 maart t/m 16 april 2021 vindt in Maastricht de vijfde editie van Talentlab plaats. In dit talentontwikkelingsproject van Toneelgroep Maastricht (TgM) en VIA ZUID werken jonge beloftevolle professionele talenten uit de podiumkunsten vijf weken lang intensief samen om hun kunstenaarschap verder te ontwikkelen. Onder begeleiding van Paul Slangen (TgM) en Joost Segers (VIA ZUID) gaan zij het experiment aan en laten zij zich inspireren door elkaar. Samen werken zij toe naar een eindresultaat dat op vrijdag 16 april 2021 online getoond wordt.

2021: A Space Odyssey

Zwevend door het heelal, gevormd door tijd, zijn verschillende belevingswerelden in elkaars banen terechtgekomen. Vanuit hun natuurelementen als dans, muziek, performance, regie en beeldende kunst beïnvloeden en veranderen ze elkaars atmosferen. Ze botsen en evolueren om samen nieuwe hemellichamen te creëren.

Acht makers hebben de Bordenhal overgenomen en creëren een vakkenspel van verschillende installaties. Deze installaties zijn momentopnames van lichaam, object, stem en kleur. Ze passen ineen als een puzzel, de camera glijdt van het ene naar het andere heelal. Als toeschouwer zweef je als satelliet door dit stelsel heen.

16 april 2021

Onderdeel van

CREDITS

muzikant - componist
Reggy van Bakel
 
acteur - theatermaker
Sebas van der Donk
 
danser - choreograaf
Charlotte Goesaert
 
performer - muziektheater - theatermaker
Karlijn van Kruchten
 
rapper
Alvin ‘Dookie’ Schepers
 
regisseur - theatermaker
Jelle Stiphout
 
danser - performer
Kelly Vanneste
 
performancekunstenaar
Rosanne van Wijk
 
Begeleiding
Paul Slangen
Joost Segers
 
Mede mogelijk gemaakt door:
Fonds Podiumkunsten
Provincie Limburg
Gemeente Maastricht

Springplank voor jonge podiumkunstenaars
Toneelgroep Maastricht en VIA ZUID zijn ervan overtuigd dat het stimuleren en ondersteunen van jong talent essentieel is voor de toekomst van de podiumkunst. Zeker in deze coronatijd, waarin al zoveel is stilgevallen, is het belangrijk dat zij werk kunnen blijven maken en de ruimte krijgen elkaar creatief en kritisch te voeden. De afgelopen vier edities is gebleken dat dankzij Talentlab de kansen en mogelijkheden voor nieuwe podiumtalenten groeien. Er ontstonden diverse succesvolle coproducties van oud-deelnemers en velen zijn een vaste naam geworden binnen de podiumkunsten.